Ce înseamnă o presă parțial liberă pentru Republica Moldova

Și în 2016, ca și în 2015, presa din R. Moldova a rămas la statutul de presă parțial liberă. Astfel țara noastră este situată pe poziția 56 pe o scară de 100 de puncte, potrivit raportului Freedom House privind libertatea presei, făcut public zilele trecute.

Ce înseamnă o presă parțial liberă pentru Republica Moldova
(zdg.md)

Într-o țară unde presa este parțial liberă și cu un acces limitat la informație meseria de jurnalist este destul de provocatoare. Oamenii se tem să vorbească, le este frică să spună care sunt problemele lor, factorilor de decizie nu le pasă și preferă să evite jurnaliștii incomozi, decât să le răspundă la întrebări. În ultimii ani, ne confruntăm și cu o propagandă din ce în ce mai evidentă din exterior (în special Rusia), dar și din interior pentru că aproape 80% din presa din R. Moldova este politizată, scrie pe blogul ei jurnalista Elena Robu.

O presă parțial liberă pentru R. Moldova înseamnă că și accesul la informație rămâne a fi o mare problemă, altfel spus, oamenii sunt privați de dreptul de a cunoaște ce se întâmplă în instituțiile de stat.

Pub

De ce este nocivă o presă parțial liberă pentru R. Moldova vedeți în articolul de pe blogul elenarobu.md.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub