Ce cred Lupu, Hadârcă și Filat despre dorința deputaților de a avea apartamente în Capitală

Liderii coaliției de guvernare și-au expus pozițiile cu privire la demersul unui grup de deputați care au revendicat dreptul la locuință. Potrivit celor trei conducători de partide, subiectul în cauză a fost abordat speculativ și tendențios în presă, transmite UNIMEDIA.
 
S-a accentuat că deputații nu urmează să primească gratuit apartamente de la stat, ci să beneficieze de un proiect similar cu cele lansate pentru mai multe categorii profesionale.
 
Ce cred Lupu, Hadârcă și Filat despre dorința deputaților de a avea apartamente în Capitală
Liderii Coaliției Pro Europene (Colaj: UNIMEDIA)

„Din start a fost vorba ca, colegii noștri să nu beneficieze gratuit de un lot de pământ, ci să aibă posibilitatea să-l achiziționeze, toți împreună. Respectiv, și construcția blocului respectiv să vină doar din mijloacele proprii”, a subliniat liderul PD, Marian Lupu.
 
Liberal-reformatorul Ion Hadârcă s-a arătat deranjat de maniera în care acest subiect a fost reflectat în presă. „Pe mine m-a uimit această scurgere de informație și tendențiozitatea cum s-a reflectat. Sunt într-adevăr deputați, care ani de zile, stau prin cămine și au nevoie de o locuință ca să poată exista normal. De altfel sunt familii cu mulți copii. Sunt poate și din cei care au ambiții exagerate și aici cred că trebuie să fie temperați. E vorba de simțul măsurii fiecăruia în parte”, a menționat liderul PLR.
 
În același timp, Vlad Filat a menționat că în toate legislaturile precedente astfel de proiecte au fost lansate, „fără mult scandal”, și că în anumite cazuri deputații au beneficiat pe atunci chiar de apartamente gratuite.
 
„Noi avem deja deprindere ca lucrurile importante să nu trezească interes. Trezește interes și respectiv audiență, scandalurile, speculațiile. Această situație demonstrează anume o atare abordare. Deputații nu doresc să ia o locuință, solicitarea lor este să fie lansat un proiect cum s-au lansat pentru medici și alte categorii profesionale, în cadrul căruia să-și poată procura un apartament. Asta nu înseamnă că toți cei care au semnat urmează să fie și beneficiari ai apartamentelor, de apartamente vor putea beneficia și alte categorii de funcționari publici”, a precizat președintele PLDM.
 
UNIMEDIA precizează că jurnal.md a scris că un grup de 47 de deputați își revendică dreptul la locuință și solicită apartamente în centrul Capitalei la prețuri preferențiale. Parlamentul a venit cu precizarea că toate cheltuielile de construcție a blocului de locuit vor fi suportate de deputați, din cont propriu, fără alocarea de mijloace financiare din bugetul de stat și în conformitate cu prețurile de piață a bunurilor imobile. 

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub