Citește toate știrile la acest subiect

Cazul Plahotniuc și Interpol! Lupu: Ar fi fost bine să fie și presa

Vineri, 22 februarie, ministrul de Interne Dorin Recean a fost invitat în Parlament pentru a oferi detalii despre informațiile ce le deține cu privire la prezența numelui Vladimir Plahotniuc în documentele Interpol. Oficialul a solicitat ca ședința să se desfășoară fără presă, deoarece informația era clasificată. Legislatorii au dat curs solicitării ministrului și au interzis accesul presei, notează UNIMEDIA.
Cazul Plahotniuc și Interpol! Lupu: Ar fi fost bine să fie și presa
Marian Lupu, speakerul Parlamentului (Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie)

După eveniment, însuși Plahotniuc a vorbit jurnaliștilor despre raportul ministrului. În cadrul intervenției sale, deputatul PD a recunoscut că a fost monitorizat în 2007 de Interpol, deoarece „a aterizat într-o zonă nepotrivită”

La sfârșitul ședinței Legislativului, Marian Lupu a spus că și-ar fi dorit ca presa să asiste la prezentarea raportului, deoarece nu a fost nimic deosebit, iar informația „a fost foarte interesantă”. „A fost o informație foarte interesantă. Eu chiar nu prea am înțeles de ce a fost solicitat un regim închis pentru această ședință. Era mai bine dacă ar fi fost prezentă și presa. Accept argumentele dlui ministru de interne, care impune exigențe din legislație. Parafa secret îl impun să respecte aceste lucru. Din punct de vedere legal - a procedat corect. Dar era mai bine să fie o ședință deschisă”, a spus Lupu.

UNIMEDIA amintește că, anterior, Vlad Plahotniuc a negat că ar fi monitorizat de Interpol. Acesta s-a referit doar la perioada prezentă, nu și la trecut. Anterior, acesta a prezentat documente care ar confirma să în prezent nu figurează în niciun document al Poliției Internaționale.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub