Cazul Braguța: Șeful Poliției Capitalei, anchetat de către superiori

Șeful Poliției Capitalei, Corneliu Groza, este anchetat în dosarul lui Andrei Braguța, alături de cei 13 polițiști învinuiți de moartea tânărului. Acesta însă nu a fost suspendat din funcție. 

Cazul Braguța: Șeful Poliției Capitalei, anchetat de către superiori
(Foto: Alexandru Pînzari via Facebook)

În cadrul unei conferințe de presă susținută de conducerea Inspectoratului General de Patrulare, șeful IGP, Alexandru Pînzări, a declarat că decizia de suspendare va fi luată după finalizarea anchetei.

„Eu cred că la baza acestora stă prezumția nevinovăției. Se va expune judecata definitiv și atunci vor fi luate deciziile de rigoare”, a declarat Pînzari.

Pub

Amintim că la 9 ianuarie curent, alți 13 poliţişti ai izolatorului de detenţie provizorie al Direcţiei de Poliţie a municipiului Chişinău au fost trimiși în judecată, fiind acuzaţi de comiterea tratamentului inuman în privinţa lui Andrei Braguța.

UNIMEDIA amintește că Andrei Braguţa a fost reţinut pe 15 august 2017 pentru violenţa nepericuloasă, pentru viaţa şi sănătatea poliţiştilor, iar pe 26 august 2017, a decedat în Penitenciarul nr.16 „Pruncul”.

Din momentul reținerii lui Andrei Braguța, s-a aflat că tatăl lui nu a fost contactat de nici un medic și nu a fost informat de starea reținutului, au declarat recent avocații pe caz.

Rudele au acuzat oamenii legii că l-ar fi bătut pe Andrei braguța și astfel a survenit decesul. 

Până acum, investigațiile inițiate de Procuratura Generală au arătat că Braguța a fost bătut de patru deținuți, cu care se afla în cameră. Mai mult, bărbatul ar fi fost bătut cu acordul gardienilor, care, potrivit procurorilor, nu au întreprins nimic.

Expertiza medico-legală a arătat că bărbatul a murit de bronhopneumonie purulentă bilaterală, iar leziunile corporale, fracturile și vânătăile provocate de bătăile pe care le-a suportat nu s-ar afla în legătură directă cu motivul decesului.

Cazul a fost mediatizat intens, iar opinia publică s-a revoltat față de tratamentul la care sunt supuse persoanele din închisori.

După ce tragedia lui Andrei Brăguță a fost relatată pe larg în mass-media, reprezentanți ai Ministerului Justiției și Administrației Penitenciarelor au ieșit într-o conferință de presă în care au anunțat demararea unor anchete de serviciu și au dat asigurări că toți cei vinovați vor fi sancționați potrivit legii. 

Și IGP a venit cu o versiune a întregului incident, menționând că tânărul a fost reținut pentru că a depășit viteza legală pe traseul Bălți - Sărăteni, circulând cu 110 km/h. La cerințele legale de a opri, a ignorat solicitarea, continuând deplasarea pe contrase

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub