Casele de modă ca Dior, Gucci și Vuitton vor interzice angajarea manechinelor prea slabe și prea tinere

Grupurile Kering și LVMH, care reprezintă nume mari din industria modei, precum Gucci, Saint Laurent, Vuitton și Dior, au adoptat o cartă comună ce prevede interdicția de a angaja manechine prea slabe și cu vârste mai mici de 16 ani, informează AFP, citat de agerpres.ro.

Casele de modă ca Dior, Gucci și Vuitton vor interzice angajarea manechinelor prea slabe și prea tinere
(Foto: thejakartapost.com)

Cu o zi înainte de deschiderea Săptămânii Modei de la New York, casele de modă menționate au anunțat astfel despre intențiilor lor în privința modelelor.

"Voiam să acționăm repede și să lovim puternic, pentru ca lucrurile să se miște cu adevărat, și să încercăm să îi incităm la maximum pe ceilalți actori din această profesie să ne urmeze exemplul", a declarat pentru AFP Francois-Henri Pinault, CEO-ul grupului Kering, transmite agerpres.ro.

Pub

Noile angajamente merg dincolo de dispozițiile legale referitoare la angajarea manechinelor, intrate în vigoare în Franța în luna mai. Astfel, carta impune prezentarea unui certificat medical datând de cel mult șase luni, în timp ce legea prevede ca acest certificat — ce ține cont de indicele de masă corporală (IMC) — poate să aibă o vechime de până la doi ani. 

Manechinele cu mărimile 32 (standardul francez feminin) și 44 (masculin), echivalente ale marimii XXS, nu vor putea fi angajate.

"Mulți oameni nici nu sunt la curent cu existența mărimii XXS", a recunoscut Antoine Arnault. "Însă un anumit număr de creatori de modă își creau prototipurile după mărimea XXS. Acum acest lucru s-a terminat, mărimile vor fi de acum înainte începând cu 34, care este în continuare o mărime foarte mică". 

Casele de modă interzic, de asemenea, angajarea unor manechine mai tinere de 16 ani pentru articole vestimentare destinate adulților.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub