Citește toate știrile la acest subiect

Candu se retrage, temporar, de pe lista PD

Andrian Candu se retrage, temporar, de pe lista de candidați ai Partidului Democrat pentru funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova. Anunțul a fost făcut de vicepreședintele PD în cadrul unui briefing de presă, relatează UNIMEDIA.

Candu a refuzat astfel să degreveze din funcția de ministru al Economiei de la începutul oficial al campaniei electorale și o va face în decurs de o lună, la fel ca și primarul general al municipiului Chișinău, liberalul Dorin Chirtoacă.

Candu se retrage, temporar, de pe lista PD
Andrian Candu (Foto: UNIMEDIA)

„Având în vedere că este nevoie de consolidarea instituțională la minister,și că suntem în pragul iernii când trebuie să asigurăm căldură tuturor cetățenilor în casele lor, luând în considerare situația în economie și în comerțul cu alte state, diversificarea piețelor și ajutoarele care trebuie să le acordăm, în discuția cu conducerea partidului și cu prim-ministrul Iurie Leancă, am luat decizia să depun cererea și să solicit partidului să fiu retras de pe lista electorală a Partidului Democrat. Este vorba de o retragerea temporară ca să finalizez mai multe proiecte la minister, ca ulterior să revin pe liste și să fiu cu echipa în electorală. Sunt convins că toți colegii mă vor înțelege. Mă aștept să mă alătur lor în timpul apropiat”, a declarat democratul.

Precizăm că primarul de Chișinău, în calitate de candidat înregistrat la funcţia de deputat în Parlamentul Republicii Moldova, intră sub incidența prevederilor art. 13 alin. (3) din Codul electoral și urmează să-şi suspende activitatea în funcţia pe care o deţine.

Pub

UNIMEDIA amintește că Andian Candu este pe locul 4 în lista electorală a PD. Timp de patru ani acesta a fost deputat din partea democraților și vicepreședinte al Parlamentului, funcții la care a renunțat în luna iulie curent pentru a prelua funcțiile guvernamentale de viceprim-ministru și ministru al Economiei.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub