Citește toate știrile la acest subiect

Candidații PL la CMC. Șefi de direcții a primăriei, consilieri controversați și oameni de afaceri, incluși în listă

Liberalii au depus o lista de 53 de persoane care aspiră la funcția de consilier. În frunte stă primarul Dorin Chirtoacă, urmat de șefa direcției generale Finanțe a Primăriei Chișinău, Veronica Herța și cel al direcției Sănătate, Mihai Moldovanu. 

Printre candidați la funcția de consilier se numără și câteva nume controversate de actuali consilieri liberali, despre care presa a scris că își protejează afacerile prin intermediul Consiliului Municipal. 

Candidații PL la CMC. Șefi de direcții a primăriei, consilieri controversați și oameni de afaceri, incluși în listă
(Foto: UNIMEDIA / Igor Rotari)

Unul dintre aceștia este omul de afaceri Iurie Năstas, aflat pe locul 12 în listă. Nastas este soțul prezentatoarei TV, Lorena Bogza. Nastas a devenit cunoscut în public după ce a recunoscut că a participat la "celebra" vânătoarea de la Pădurea Domnească unde a fost împușcat Sorin Paciu. Ulterior, portalul Moldova Curată a scris despre Nastas că ar fi beneficiarul final al unor privatizări de terenuri de aproape 9 hectare în municipiu la un preț redus. 

Un alt nume care a apărut des prin presă este a lui Iurie Topala, aflat pe locul 11 în lista CMC. Despre Topala se spune că ar deține neoficial întreprinderii Ruta Prim care gestionează nu mai puțin de 12 rute de transport din capitală și care prin poziția sa din Consiliu protejează interesele companiei. 

Pub

Pe locul 15 îl găsim pe Mihail Ceban, directorul de la Cebacot care deține o rețea de buticuri de țigări în capitală, iar pe 16, directorul de la Piața Centrală, Ion Stratulat. 

Vedeți mai jos întreaga listă.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub