Candidata la prezidențialele din Rusia, Ksenia Sobchak, despre Vladimir Putin: „Practic i-a salvat viața tatălui meu”

Ksenia Sobchak, care și-a anunțat recent candidatura pentru alegerile prezidențiale din Rusia din 2018, a ținut prima conferință de presă. 

La întrebarea unui jurnalist despre contracandidatul Vladimir Putin, Sobchak a spus că se abține de la descrieri morale ale acestuia, dar a declarat că nu are obiecții la "Putin ca persoană".

Candidata la prezidențialele din Rusia, Ksenia Sobchak, despre Vladimir Putin: „Practic i-a salvat viața tatălui meu”
(Foto: tvrain.ru)

"Am spus deja că particip împotriva tuturor și aceasta înseamnă, desigur, că sunt și împotriva lui Vladimir Putin", a declarat jurnalista Ksenia Sobchak, sloganul electoral al căreia este "Sobchak-împotriva tuturor".

"Nu îl voi jigni pesonal pe Putin. Pentru unii, Putin este în primul rând tiran și dictator. Pentru alții este conducătorul care păstrează lumea rusă și care "a ridicat Rusia din genunchi", iar pentru mine el este în primul rând omul care l-a ajutat pe tatăl meu într-o situație grea, practic i-a salvat viața tatălui meu", transmite tvrain.ru, citat de UNIMEDIA.

Pub

Tatăl Kseniei Sobchak a fost primarul orașului Sankt-Petersburg din 1991 până în 1996.

"Pe Putin-omul nu îl voi insulta, dar asta nu înseamnă că sunt de acord cu ceea ce face Putin-politicianul și pe tema aceasta voi purta dezbateri. Mă voi lupta ca generația mea să trăiască sub un nou președinte, ca generația mea să conducă țara, ca oamenii tineri cu creier să fie responsabili de ce se întâmplă. Sunt împotriva faptului ca un om, inclusiv Vladimir Putin, să se afle la putere timp de 18 ani", a mai declarat Sobchak la conferința de presă.

Sobchak a mai anunțat că dacă politicianului Alexei Navalinîi i se va permite să se înregistreze pentru alegerile din 2018, atunci ea își va retrage candidatura. Sobchak l-a calificat pe Navalinîi drept "cel mai de succes proiect politic al ultimilor cinci ani", mai relatează tvrain.ru.

"Sunt recunoscătoare că a luat o poziție echilibrată. Sper că va înțelege de ce fac acest lucru și de ce consider acest lucru important. Sper că vom rămâne prieteni. Încă odată doresc să declar oficial: dacă el va fi înregistrat, eu îmi voi retrage candidatura. El a meritat acest drept de a fi singur, politician cu o platformă pozitivă și un politician împotriva tuturor. Dacă el va fi înregistrat, eu sunt gata să intru în echipa lui", a spus Sobchak despre Alexei Navalinîi, considerat liderul opoziției ruse la ora actuală.

Recent, la un miting, Navalinîi a comentat pentru prima dată anunțul oficial al Kseniei Sobchak de a candida la prezidențiale. 

"Toți au dreptul de a candida. Unii îmi plac mai mult, alții mai puțin. Ziuganov, Iavlinskii, Sobchak, Navalinîi, toți au dreptul să meargă la alegeri", a spus politicianul.

Anterior însă, Alexei Navalinîi criticase potențiala candidare a Kseniei Sochak la alegerile din 2018, încă pe când se specula doar la acest subiect. Navalinîi a numit-o pe Sobchak "candidat-caricatură", creat de Kremlin.

Candidatura opozantului Alexei Navalinîi rămâne deocamdată sub semnul întrebării. Comisia Electorală Centrală din Rusia a spus anterior că acesta nu este eligibil din cauza că a fost condamnat pentru delapidare, relata reuters.com.

Actualul președinte, Vladimir Putin încă nu a făcut anunțul oficial despre intenția de a participa la următoarele alegeri.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub