Când va ajunge la Chișinău Focul Haric și va fi împărțit tuturor credincioșilor

Delegația Bisericii Ortodoxe din Moldova condusă de către Mitropolitul Vladimir se află în Ierusalim pentru a aduce Focul Haric la Chișinău. Astfel, între orele 19.00 şi 20.00, Sfânta Lumină va fi întâmpinată în scuarul Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului” din Chişinău.

Când va ajunge la Chișinău Focul Haric și va fi împărțit tuturor credincioșilor
(Foto: UNIMEDIA)

Lumina va fi împărțită tuturor preoţilor şi credincioşilor. În Noaptea de Înviere, Sfânta Lumină va ajunge în toate Parohiile și Mănăstirile din cuprinsul Bisericii Ortodoxe din Moldova.

Zeci de mii de pelerini merg la Ierusalim pentru a asista la minune, alături de milioane de telespectatori din întreaga lume. Autorităţile din Israel verifică minuţios locul, pentru a se convinge că nu există surse ascunse de foc, după care Sfântul Mormânt este pecetluit cu ceară. Patriarhul, însoţit de o procesiune numeroasă, îl înconjoară de trei ori.

Pub

Apoi, coboară de unul singur în Mormânt, cu două lumânări stinse, şi se roagă în genunchi. Biserica Ortodoxă afirmă că Focul Haric este un foc imaterial care coboară ca un fulger prin cupola Bisericii Sfântului Mormânt după ce patriarhul grecesc înalţă în trei limbi rugăciunea "Să ne rugăm să vie Lumina!".

În urma rugăciunilor, care pot dura de la câteva minute, până la câteva ore, se aprind lumânările Patriarhului şi candelele din apropiere. Martorii spun că, în prima jumătate de oră după ce a se aprinde, Focul Sfânt nu frige şi nu arde părul sau pielea.

Se spune că dacă în Sâmbăta Mare, în biserica din Ierusalim se aprinde Focul Haric, în acel an nu va fi sfârşitul lumii.Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub