„Bursele Europene pentru Jurnaliști”, la a treia ediție: Jurnaliștii interesați de problematica europeană sunt chemați să se înscrie

S-a lansat ediția 2017-18 a Programului „Bursele Europene pentru Jurnaliști”, care are drept scop instruirea jurnaliștilor din România și Republica Moldova, care doresc să obţină o expertiză profesională în problematica europeană.

Participanţii sunt instruiţi în diverse tematici legate de UE, cum ar fi cadrul de reglementare, funcționarea instituțiilor, relaționarea între statele-membre, precum și maniera în care este abordă problematica europeană de către media occidentale.

„Bursele Europene pentru Jurnaliști”, la a treia ediție: Jurnaliștii interesați de problematica europeană sunt chemați să se înscrie
(Foto: magnanews.ro)

Programul cuprinde patru etape de pregătire profesională:

-un training specializat, susținut în Republica Moldova de către specialiști în relațiile UE-Republica Moldova, reprezentanți ai diverse instituții implicate în procesul de euro-integrare;

-un training specializat, susținut în România de către specialiști în afaceri europene;

Pub

-o călătorie de studii de o săptămână, la Bruxelles, pe durata căreia jurnaliștii vor avea ocazia să se întâlnească și să discute cu oficiali ai UE şi să viziteze diverse instituţii UE;

-un stagiu de pregătire profesională, timp de trei săptămâni, în cadrul unor prestigioase organizaţii de presă europene.

La încheierea fiecărei etape sunt selectați jurnaliștii care vor participa la etapa următoare.

Programul se adresează jurnaliștilor din presa scrisă, radio, TV și on-line, specializați în domeniile social, politic și economic, care trebuie să îndeplinească în mod cumulativ următoarele condiții:

-Experiență profesională de minimum doi ani

-Vârsta de până la 35 de ani

-Abilități de comunicare în limba engleză (cunoașterea limbii franceze reprezintă un avantaj)

Dosarul de înscriere va cuprinde:

-Curriculum Vitae

-Portofoliu (trei materiale de presă relevante pentru domeniile enunțate)

-Două scrisori de recomandare, de preferință una de la superiorul direct sau managerul instituției la care lucrează. 

Data-limită de depunere a dosarelor de înscriere este 10 octombrie 2017 (inclusiv), toate înscrierile având mențiunea „Pentru Bursele Europene”.

Dosarele vor fi trimise la adresa electronică burse.europene@gmail.com. Pentru detalii suplimentare contactați organizatorul local: Centrul Național de Comunicare, directoare - Sorina Ștefârță, tel.: 069189010.

Programul „Bursele Europene pentru Jurnaliști” se află la a trei ediție în Republica Moldova și are drept obiectiv dezvoltarea cunoștințelor și a abilităților tinerilor jurnaliști în materie de reflectare a temelor de integrare europeană și de evoluții interne în cadrul UE. În primii doi ani ai Programului, la instruirile oferite de acesta au participat circa 30 de jurnaliști din diverse media, zece dintre care au efectuat o vizită de studiu la Bruxelles, iar doi s-au numărat printre câștigătorii stagiului de trei săptămâni la media europene. De asemenea, în anul 2017, doi dintre finaliștii programului din Republica Moldova au beneficiat de un stagiu de o lună la Radio România.

Asociația Obștească „Centrul Național de Comunicare” (CNC) este un ONG specializat în consultanță și în instruirea jurnaliștilor. Începând cu anul 2015, CNC este responsabil de organizarea Programului „Bursele Europene pentru Jurnaliști” în Republica Moldova.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub