BOP: Cum ar putea fi redistribuite mandatele

În baza rezultatelor sondajului Barometrul Opiniei Publice - Noiembrie 2014” a fost întocmită o posibilă distribuție a mandatelor în Parlament.

Astfel, PCRM ar putea avea 30 de deputați în Parlament, PLDM  - 23 sau 24, PDM - 14 sau 15, PP - 13 sau 14. PL și PSRM ar putea avea un număr egal de mandate 10 sau 11, relatează UNIMEDIA.

BOP: Cum ar putea fi redistribuite mandatele
Câte mandate pot obține partidele la alegeri (Foto: BOP)

„Pot fi realizate și alte modele, au fost făcute și alte calcule, iar cifrele sunt substanțial diferite. Așa este cu prognoza. Este mai puțin probabilă o coaliție din partidele pro-europene care au fost la guvernare, dar este o concluzie care se bazează doar pe datele care le avem astăzi. este important ce va face diaspora și cetățenii din stânga Nistrului”, a menționat Arcadie Barbăroșie, director executiv IPP.
 
Precizăm că BOP cotează șase partide cu șanse de a trece pragul electoral și de a accede în Parlament. În urma cumulării voturilor celor deciși + indeciși, în topul preferințelor alegătorului rămâne Partidul Comuniștilor - 14%, urmat de Partidul Liberal Democrat - 14%, Partidul Democrat -12%,  Partidul „Patria” din care face parte Renato Usatîi - 8%, Partidul Liberal - 7% și Partidul Socialiștilor - 7%.
 
Cel puțin așa arată rezultatele sondajului „Barometrul Opiniei Publice - Noiembrie 2014”, realizat de Institutul de Politici Publice și finanțat de Fundația „Soros Moldova”.
 
Sondajul a fost realizat în perioada 26 octombrie - 13 noiembrie, în 84 localități din țară, pe un eșantion reprezentativ de 1109 persoane persoane. Marja de eroare este de maxim +/-3%.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub