BOP: Care ar fi cele mai votate partide și în ce direcție privesc moldovenii

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) conduce în preferințele alegătorilor cu 16%, fiind urmat de Partidul Comuniștilor (PCRM) cu 11.3%, Partidul Liberal (PL) cu 11.1% și Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) cu 7.1%.

Cel puțin așa reiese din datele Barometrului de Opinie Publică, dat publicității astăzi, 16 aprilie, de către Institutul de Politici Publice și CBS- AXA,  finanțat de Fundația „Soros Moldova”, informează UNIMEDIA. 

BOP: Care ar fi cele mai votate partide și în ce direcție privesc moldovenii
(Foto: dcnews.ro)Totodată, întrebați dacă ar trebui să aleagă între aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană sau Uniunea Vamală, 50% dintre cei chestionați au ales a doua opțiune și doar 32% au declarat că ar prefera aderarea Moldovei la UE. 

Totuși, 75.4% din respondenți cred că lucrurile din Republica Moldova merg într-o direcție greșită. 


Sondajul a fost realizat în perioada 28 martie - 7 aprilei , în 85 localități din țară, pe un eșantion de 1.104 persoane. Marja de eroare este de maxim +/-3%.

UNIMEDIA amintește că sondajul BOP din noiembrie 2014 cota șase partide cu șanse de a trece pragul electoralt. Atunci în topul preferințelor alegătorului era Partidul Comuniștilor - 14%, urmat de Partidul Liberal Democrat - 14%, Partidul Democrat -12%,  Partidul „Patria” - 8%, Partidul Liberal - 7% și Partidul Socialiștilor - 7%.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub