BOP: Când doi Vlazi se ceartă, al treilea Vlad câștigă

Datele ultimului Barometru de Opinie Publică, anunțate ieri, au confirmat încă o dată veridicitatea unui vechi proverb românesc - „Când doi se ceartă, al treilea câștigă”. Anume aceasta este concluzia pe care o putem trage în urma sodajului BOP, la capitolul numărul sufragiilor pe care le-ar acumula formațiunile politice dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri parlamentare, informează UNIMEDIA.
BOP: Când doi Vlazi se ceartă, al treilea Vlad câștigă
Cei trei Vlazi (Foto: UNIMEDIA)

Astfel, dacă e să comparăm evoluția în sondaje a partidelor parlamentare, observăm că în toamna anului trecut, comuniștii acumulau 24,6% din voturile alegătorilor, fiind urmat de Partidul Liberal Democrat cu 22%, Partidul Democrat - 11,2% și Partidul Liberal - 9,1%.

Astăzi, după aproape o jumătate de an, plin de disensiuni între liderii fostei alianțe de guvernare, după cazul din Pădurea Domnească, demisia Procurorului General, demiterea lui Vlad Plahotniuc din funcția de prim-vicepreședinte al Parlamentului, demiterea Guvernului Filat 2, cazul Băncii de Economii, vedem că cea mai bine poziționată în sodaje este actuala opoziție parlamentară.

Potrivit datelor BOP, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, Partidul Comuniștilor ar acumula cele mai multe sufragii și anume 32,5%, cu aproape 8 la sută mai mult decât în noiembrie anul trecut. De cealaltă parte, PLDM ar acumula cu circa 10 procente mai puțin, iar PD ar depăși cu nici 2% pragul electoral.

Așadar, când doi Vlazi se ceartă (Plahotniuc și Filat), al treilea Vlad câștigă (Voronin).UNIMEDIA precizează că sondajul BOP a fost efectuat în perioada 6 - 21 aprilie. Studiul a fost realizat pe un eșantion reprezentativ de 1 100 persoane și are o marjă de eroare de +/-3%. Acesta a fost realizat de casa de sondare - Centrul de Investigații Sociologice și Marketing „Magenta Consulting”.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub