Bogdan Zumbreanu despre noua funcție: „O să vedeți că drumul pe care ne-am pornit este bun”

Parlamentul Republicii Moldova l-a numit, vineri, pentru un mandat de cinci ani, pe Bogdan Zumbreanu în funcția de director la Centrului Național Anticorupție. Noul șef a oferit primul său interviu, în această calitate, portalului TRIBUNA, unde a vorbit despre planurile sale pentru CNA cât și despre aspectele din activitatea sa.

Bogdan Zumbreanu despre noua funcție: „O să vedeți că drumul pe care ne-am pornit este bun”
(Foto: UNIMEDIA)

Zumbreanu vine în această funcție din interiorul structurii. El a activat în această instituție chiar de la înființarea ei. Ultima funcție pe care a deținut-o la CNA, înainte de a fi numit de Parlament director al structurii, a fost cea de șef al Direcției Generale Urmărire Penală.

„Am zis de ce am aplicat pentru această funcţie. Pentru că îmi pasă de viitorul CNA și, cred că, această instituție poate contribui decisiv la combaterea fenomenului corupției, alături de Procuratura Anticorupție.Dacă nu aş fi fost eu cel ales, mi-aş fi dorit să vină oricine dintre contracandidaţii mei, care ar fi vrut să continue lucrurile bune, începute la CNA şi să abordeze de o manieră nouă lupta contra corupţiei. Și apropo de asta, eu voi studia toate proiectele prezentate de contracandidații mei și le voi cere permisiunea să implementez și lucrurile bune propuse de ei”, a declarat Zumbrăveanu în interviul acordat.

Bogdan Zumbreanu a dat asigurări că nu va permite nimănui să exercite presiuni asupra sa în calitate de director al CNA.

Pub

„Nu e suficient să arestezi un șef de instituție dacă apoi schema corupțională se reface după un timp, trebuie să lucrăm la baza ei, așa încât să nu se mai refacă. Cum am mai zis, CNA îşi va spori prezenţa în zona de unde izvorăşte marea corupţie, iar asta nicidecum nu înseamnă că CNA şi procurorii nu vor avea dosare mari”, a mai precizat noul director al CNA.

UNIMEDIA amintește că Zumbreanu a trecut concursul pentru șefia CNA, în care au participat alți trei candidați: Guțan Veceslav,  Igor Carlașuc și Sava Maimescu. După ce candidatura sa a fost votată de 60 de deputați, acesta a depus jurământul, în fața plenului Parlamentului.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub