Bill Gates va dona 100 milioane de dolari fondurilor de cercetare în domeniul bolii Alzheimer

Fondatorul Microsoft Bill Gates va dona 100 milioane de dolari fondurilor și start-up-urilor care se ocupă de cercetări și oferă ajutoare în domeniul bolii Alzheimer, scrie tvrain.ru, cu referire la reuters.com. Donația este una personală a lui Gates și nu este o inițiativă a fondului Bill și Melinda Gates, transmit agențiile de presă.

Bill Gates va dona 100 milioane de dolari fondurilor de cercetare în domeniul bolii Alzheimer
(Foto: cnbc.com)

Jumătate din sumă va fi donată fondului Dementia Discovery Fund, care se ocupă de cercetări în domeniul demenței. Celelalte 50 de milioane de dolari vor fi donate mai multor start-up-uri care cercetează modalități de lecuire a bolii.

Câțiva bărbați din familia lui Bill Gates au suferit de boala Alzheimer, însă acesta nu este unicul motiv pentru care a fost facută donația, a declarat fondatorul Microsoft. 

La momentul de față nu există leac care ar putea stopa progresia bolii Alzheimer. Potrivit Alzheimer's Disease International, demența, a cărei cea mai frecventă formă este boala Alzheimer, a fost depistată la circa 50 de milioane de oameni în toată lumea. Se așteaptă ca până în 2050, circa 130 de milioane de oameni vor fi diagnosticați cu această boală, mai scrie tvrain.ru.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub