Citește toate știrile la acest subiect

Bilanțul arestaților în dosarul parcărilor cu plată

Judecătoria Buiucani a decis, astăzi, arestarea preventivă a celor 7 învinuiţi în dosarul parcărilor cu plată.

 

Bilanțul arestaților în dosarul parcărilor cu plată
(Colaj: UNIMEDIA)

1. Viceprimarul municipiului Chişinău – 30 de zile de arest la domiciliu. Măsura a fost solicitată de procuror, motivul invocat fiind cooperarea cu ancheta, dar şi depoziţiile învinuitului care relevă schema infracţională şi beneficiarii acesteia.

2. Şeful Direcției transport public şi căi de comunicaţii a Primăriei Chișinău  - 30 de zile de arest.

Pub

3. Fostul consilier municipal – 30 de zile de arest

4. Omul de afaceri Alexandr Pincevschi (gestionarul din umbră a afacerii) – 25 de zile de arest.

5. Cei 3 şefi de companii au fost arestaţi pe diferite termene, între 20 şi 25 de zile.

La această etapă a urmăririi penale, 7 persoane sunt arestate, iar alte 4 sunt cercetate în stare de libertate, având statut de bănuit.

UNIMEDIA amintește că la 25 aprilie, în urma perchezițiilor, șapte persoane au fost reținuteEste vorba despre viceprimarul municipiului Chişinău, Nistor Grozavu, şeful Direcţiei transport urban şi căi de comunicaţie, Igor Gamrețchi, un fost consilier municipal din partea PLDM, Ghenadie Ivaşcenco, administratorii a trei companii de parking, dar şi omul de afaceri Alexandru Pincevschi, suspectat că ar fi gestionat din umbră mai multe companii participante la licitaţie, inclusiv cea câştigătoare.

Miercuri, 19 aprilie,proiectul pentru serviciile de gestionare a parcărilor controlate cu plată în Chișinău a fost prezentat la Primăria Chișinău de către reprezentanții companiei EME Parkleitsystem GmbH. 

Anterior reprezentatul companiei EME Parkleitsystem a susținut o conferință de presă în care a răspuns acuzațiilor aduse anterior la adresa companiei.

UNIMEDIA amintește, Consiliul Municipal Chișinău a fost atacat în instanță de către EME Parkleitsystem GmBH, compania câștigătoare la licitația pentru amenajarea parcărilor cu plată în Chișinău. Potrivit consilierului municipal Ruslan Codreanu, aceasta ar fi atacat CMC-ul pentru că n-ar fi semnat Regulamentul cu privire la parcări.

Activistul civic Victor Chironda a a mers la Viena, la adresa indicată pe site-ul oficial al companiei pentru a vedea cine activează la EME Parkleitsystem, însă a constatat că adresa este una eronată, dat fiind faptul că sediul companiei a fost găsit.

Centrul Național Anticorupție a pornit o cauză penală pe numele companiei responsabile de amenajarea parcărilor cu plată în Chișinău.  

 

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub