BERD-ul și Banca Trasilvania, pe cale să devină acționari majoritari la Victoriabank. BNM analizează solicitarea de achiziție

Banca Transilvania și BERD ar putea deveni în curând acționarii majoritari ai Victoriabank, a treia cea mai mare bancă din Moldova. Aceasta va fi prima dată din 2007 când un investitor străin va intra pe piața din Republica Moldova, informează site-ul Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare.

BERD-ul și Banca Trasilvania, pe cale să devină acționari majoritari la Victoriabank. BNM analizează solicitarea de achiziție
(Foto: UNIMEDIA)

BERD, acționar minoritar la Victoriabank, și-a mărit cota de acțiuni până la 27,5% anul trecut, în încercarea de a restaura guvernarea corporativă eficientă și de a atrage un investitor puternic la Victoriabank, scrie ebrd.com.

Banca Națională a Moldovei urmează să ia o decizie în privința achiziției.

Pub

„Banca Transilvania a solicitat din partea BNM aprobarea achiziției a până la 100% din acțiunile B.C. „Victoriabank” S.A. Banca Națională analizează actele depuse, urmând să ia o decizie. Ca urmare a achiziției inițiale anunțate a unui pachet de 39% în capitalul social al B.C „Victoriabank”, Banca Transilvania și BERD vor deține împreună pachetul majoritar și vor avea obligația în virtutea legii de a veni cu o ofertă publică de achiziționare a celorlalte acțiuni la această bancă", a declarat serviciul de presă al BNM pentru UNIMEDIA.

Banca Transilvania este a doua cea mai mare bancă din România după totalul activelor, BERD-ul fiind un acționar al băncii din 2001.

Recent, intrarea pe piața din Republica Moldova a Băncii Transilvania era doar la nivel de zvonuri.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub