BEM are o nouă administrație. Bodiu a fost exclus din Consiliul băncii

Noul preşedinte al Consiliului de Administraţie a Băncii de Economii (BEM) a fost desemnat Mihai Hâncu. O decizie în acest sens a fost luată în cadrul Adunării generală extraordinară a Acţionarilor Băncii de Economii S.A., relatează UNIMEDIA.

Totodată, a fost modificată conducerea BEM. În baza deciziei acționarilor, secretarul general al Guvernului, Victor Bodiu, a fost exclus din funcția de membru al Consiliului de Administrație BEM.
BEM are o nouă administrație. Bodiu a fost exclus din Consiliul băncii
(Foto: anacazac.blogspot.com)

Solicitat de agenția „INFOTAG” să comenteze retragerea din postul de președinte al Consiliului, Victor Bodiu a spus că acest lucru trebuie legat strâns de rezolvarea sarcinii majore: „obținerea stabilizării situației la Banca de Economii”. „Banca a intrat în albia normalității, înregistrând rezultate stabile la toți indicatorii. Da, problema cu capitalizarea ВЕМ nu a fost rezolvată deocamdată, dar aceasta o pot decide deja acționarii, într-o atmosferă liniștită”, a spus Bodiu.

Noii membri ai conducerii BEM sunt: Mihail Hîncu, Svetlana Besrrab. Mariana Covaci, Elena Matveeva și Angela Voronin.

UNIMEDIA aminteşte că potrivit bilanţului BEM, în 2012 instituţia financiară a înregistrat pierderi de peste 300 de milioane de lei. În acelaşi timp Banca Naţională a Moldovei a anunţat că, în perioada 2010-2011, Banca de Economii a acordat mai multe credite dubioase, care, în prezent, nu pot fi recuperate.

Potrivit estimărilor Băncii Naționale a Moldovei, BEM are nevoie de injecție de capital de cca 700 mln lei.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub