Bătaia de la mall. Cei patru israelieni, rămân în țară până la pronunțarea sentinței

Biroul de Migrație și Azil al Ministerului de Interne a luat decizia de a-i expulza pe cei patru studenți la medicină, cetățeni ai Israelului, implicați în bataia de acum două săptămâni dintr-un mall din Chișinău. Tinerii au contestat decizia pe motiv că este prea dură, notează UNIMEDIA.

Bătaia de la mall. Cei patru israelieni, rămân în țară până la pronunțarea sentinței
captură video (Foto: protv.md)

În acest fel, instanța a suspendat deciziei Biroului de Migrație și Azil al MAI până la pronunțarea sentinței. Procesul poate dura o lună.

Potrivit șefului de Catedră de la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”, Bețiu Mircea, studenții au primit din partea USMF doar caracteristice pozitive.

Pub

În același timp, Dragoș Galbur a făcut o sinteză pe blogul său privind cheltuielile unui student străin la medicină.

„Un student străin, la medicină, achită 3000 euro pe an. 6 ani de studii = 18.000 euro, doar contractul. 4 studenți = 72.000 euro (1.359.604 lei).

În medie, pe lună, un israelian cheltuie 800 euro. Cinci ani am învățat și am trăit cu 2 studenți din Israel, deci știu foarte bine prețurile. 6 ani de studii, a câte 11 luni (la ei vacanța de vară e undeva o lună) = 66 de luni. 66 de luni, a câte 800 euro pe lună, = 52.800 euro. Asta doar un student străin. Dacă ne luăm, în cazul nostru, și înmulțim cu 4 = 211.200 euro, adică 3.988.174 lei moldovenești. Acuma să calculăm din suma asta cât se duc la cei ce oferă apartamente în chirie, la profesori ori pe la cluburile de noapte, n-are sens, oricum banii ar fi rămas în Moldova, asta-i important”, se spune în articolul de pe blog.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub