Citește toate știrile la acest subiect

Bashar al-Assad: Siria şi Rusia se opun tentativelor Occidentului să impună o hegemonie în Orientul Mijlociu

Statele din Occident încearcă să stabilească o hegemonie în Orientul Mijlociu, iar Siria şi Rusia confruntă aceste tentative, a declarat duminică preşedintele sirian Bashar al-Assad, scrie Reuters, citat de mediafax.ro.

Bashar al-Assad: Siria şi Rusia se opun tentativelor Occidentului să impună o hegemonie în Orientul Mijlociu
(Foto: bbc.com)

"Poziţia Siriei de a proteja suveranitatea naţională a reprezentat motivul pentru care s-a declanşat războiul împotriva noastră. Occidentul încearcă să stabilească o hegemonie în Orientul Mijlociu, iar Rusia şi Siria înfruntă aceste tentative", a spus Assad la o întrunire a personalului diplomatic în cadrul ministerului sirian de Externe.

Preşedintele Siriei a mai declarat că ţara sa a dejucat planurile Occidentului de a-l înlătura de la conducere, dar armata siriană nu a câştigat încă lupta cu insurgenţii.

Pub

Începând din luna mai, armata siriană, cu sprijin aerian rus, a lansat o amplă ofensivă în estul şi vestul Siriei împotriva militanţilor organizaţiei teroriste Stat Islamic, care au ocupat mai multe teritorii.

Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent şi cu un conflict militar între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, forţele opoziţiei şi grupuri teroriste, inclusiv organizaţia sunnită Stat Islamic (Stat Islamic în Irak şi Siria / Stat Islamic în Irak şi Levant). Bilanţul conflictului depăşeşte 270.000 de morţi.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub