Basarabeanul, care a fost împușcat de șase ori, acuză că i-au fost furaţi 12000 de euro, după internare: Trei angajați ai spitalului, reținuți

Trei angajaţi ai Spitalului Judeţean Bistriţa au fost reţinuţi de mascaţi în după-amiaza zilei de astăzi. Vadim Malogolovenko, cetăţeanul basarabean, ajuns în spitalul din Bistriţa după ce a fost împuşcat de şase ori, acuză că i-au fost furaţi banii după internare. Potrivit informațiilor, suma ar fi de 12 000 de euro.


Basarabeanul, care a fost împușcat de șase ori, acuză că i-au fost furaţi 12000 de euro, după internare: Trei angajați ai spitalului, reținuți

 Cei trei angajaţi au fost luaţi pe sus de către mascaţi, chiar în timp ce se aflau la muncă, scrie adevarul.ro

Aceștia ar fi furat banii rănitului imediat după internarea acestuia în spital. Cel care a făcut plângerea penală în acest sens a fost păgubitul.

Pub

Anchetatorii au verificat şi camerele de supraveghere din UPU, însă managerul general al unităţii spitaliceşti, Gabriel Lazany, a evitat să spună dacă furtul a fost înregistrat video.

Lazany a recunoscut însă incidentul şi a oferit şi câteva detalii: „Am primit un mandat de percheziţie domiciliară pentru trei dintre angajaţii de la Unitatea de Primiri Urgenţe. Este vorba despre furt calificat, sunt cercetaţi pentru furt calificat. Urmează percheziţiile domiciliare. Este vorba despre pacientul care a fost împuşcat, acesta a reclamat că i s-a sustras o sumă de bani.

Organele de cercetare ne-au solicitat înregistrările, pentru că în UPU este absolut tot monitorizat şi înregistrat. Noi le-am pus la dispoziţia organelor competente, iar aceştia urmează să îşi facă treaba.

Din câte am înţeles este vorba despre 12.000 de euro. Un registrator, o îngrijitoare de curăţenie şi un brancardier. Am înţeles că procedura este de sigilare a dulapurilor personale, după care vor merge pentru percheziţie domiciliară, după care se întorc. Plângerea a fost făcută de către cetăţeanul păgubit. El a reclamat că s-a întâmplat chiar când a ajuns în UPU. Când a venit atunci împuşcat, a spus că a avut la el o sumă de bani, acum nu pot să vă spun mai multe, că eu nu am văzut banii”, a explicat Lazany.

UNIMEDIA amintește că Malogolovenko a fost găsit împuşcat sâmbătă, 14 aprilie, la ora 3.30, pe un deal din comuna bistriţeană Cepari, de către un agricultor care ieşise dis-de-dimineaţă să-şi are pământul cu tractorul.

Cetăţeanul domiciliat în Odessa, Ucraina, fusese împuşcat cu şase gloanţe de către un partener de afaceri din Republica Moldova. Atacatorul încercase să-l spânzure în prealabil, dar Malogolovenko a scăpat din laţ şi a încercat să fugă, fiind împuşcat în alergare.

Atacatorul lui a fost prins trei ore mai târziu în judeţul Maramureş, într-unul dintre filtrele făcute de Poliţie. A încercat să scape şi a fost reţinut doar după ce oamenii legii l-au ameninţat cu pistolul.

Este vorba despre un cetăţean basarabean pe nume Maxim Filoglio (40 de ani), condamnat de mai multe ori în Republica Moldova pentru infracţiuni comise cu violenţă.

 

Intrat în operaţie în seara zilei de sâmbătă, 14 aprilie, Vadim Malogolovenko a reuşit să se recupereze miraculos, fiind externat de medicii bistriţeni astăzi.Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub