Mesaj dur de la Banca Mondială despre amnistia fiscală: „Ne așteptăm că noua lege nu va fi aprobată fără o revizuire semnificativă”

Banca Mondială publică pe site-ul său oficial o declarație vizavi de Legea cu privire la liberalizarea capitalului și stimularea fiscală. În declarație se menționează că „au fost constatate un șir de riscuri de integritate, despre care am informat Guvernul la 15 decembrie, 2016”. Cu toate acestea, Legea a fost votată în primă lectură, a doua zi, pe 16 decembrie

Mesaj dur de la Banca Mondială despre amnistia fiscală: „Ne așteptăm că noua lege nu va fi aprobată fără o revizuire semnificativă”
Imagine: Social Science Space

Vedeți mai jos declarația integrală a instituției:

Banca Mondială a primit mai multe solicitări săptămâna aceasta, de a-și expune părerea vizavi de proiectul de lege cu privire la liberalizarea capitalului și stimularea fiscală. Experiența internațională arată că implementarea completării declarațiilor pe avere în strictă conformitate cu prevederile Pachetului de integritate adoptat anul acesta, ar putea fi un instrument eficient în combaterea corupției. La examinarea proiectului nou, insă, noi am constatat un șir de riscuri de integritate, despre care am informat Guvernul la 15 decembrie, 2016.

Pub

De asemenea, noi am menționat că, noul Pachet de integritate, ar putea fi un element determinant în ceea ce privește suportul bugetar oferit de Banca Mondială pentru Moldova în viitor. Noi continuăm dialogul cu autoritățile și ne așteptăm că noua lege nu va fi aprobată fără o revizuire semnificativă. Banca Mondială înțelege îngrijorarile întemeiate ale societății civile și va continua susținerea reformelor de integritate, spre beneficiul cetățenilor de rând din Moldova.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub