Baghirov reacționează la decorarea lui Alexandru Balan

Cunoscutul scriitor și blogger rus, Eduard Baghirov a reacționat prompt la decorarea maiorului Serviciului de Informaţii şi Securitate, Alexandru Balan, cu medalia „Meritul Militar”, transmite UNIMEDIA.

„Cekistul Sașa Balan, pentru că a reușit să mă aresteze, a fost decorat de către președintele moldovean cu medalia „Meritul Militar”. Ce să le faci? Moldoveni, domnule?”, a scris Baghirov pe contul său Twitter.
Baghirov reacționează la decorarea lui Alexandru Balan
(Foto: inprofunzime.md)

„Acum, pot afirma cu încredere că noul președinte moldovean Timofti este un măscărici de paie al lui Plahotniuc”, se arată încrezut scriitorul rus.

Potrivit acestuia, „faptul că Președintele Republicii Moldova l-a decorat pe această maimuță de la SIS pentru arestarea sa înainte de judecată este un mesaj important pentru Rusia”. „Vom ține cont de asta”, subliniază Baghirov.

„Ce fel de merite militare poate avea un moldovean? Vă puteți imagina? Eu spre exemplu nu pot”, se întreabă scriitorul rus.

Reacțiile lui Eduard Baghirov vin după ce bloggerul Dragoș Galbur, audiat de SIS în dosarul 7 aprilie, a scris pe blogul său că Bălan ar fi fost persoana responsabilă pentru a-l păzi pe Baghirov.

„Pe parcursul celor 4 luni, în care Baghirov a stat închis, de dânsul s-a ocupat maiorul Serviciului de Informaţii şi Securitate, Alexandru Balan. Anume Balan l-a obligat pe Baghirov să dea informații false în discursul acestuia din filmul „Operațiunea 7 aprilie”. „Anume Balan s-a ocupat de anchetarea și interogarea mai multor tineri, participanți la evenimentele din aprilie 2009, încercând să creeze o conexiune între aceștia, Baghirov și Mark Tkaciuk. Anume Balan se face vinovat de evadarea lui Baghirov din arest și fugirea acestuia din țară”, a scris Galbur pe blogul său.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub