Avocatul vedetă îndeamnă șoferii nedisciplinați să nu achite amenzile: Valoarea scrisorilor de înștiințare este zero

Scrisorile de înștiințare trimise de Centrul de Monitorizare a Traficului Rutier nu au nicio valoare, respectiv - nu trebuie achitate. O spune avocatul vedetă, Valerian Mânzat. 

Apărătorul spune că legislația este imperfectă, așa că, atâta timp cât scrisorile nu sunt cu recomandare, șoferii care au încălcat regulile de circulație și au primit scrisori în acest sens, se pot eschiva de la plata amenzii.

Avocatul vedetă îndeamnă șoferii nedisciplinați să nu achite amenzile: Valoarea scrisorilor de înștiințare este zero
(Foto: facebook.com/Valerian Mînzat)

„Țin să vă comunic că scrisorile venite în poştă sunt egale cu 0 şi nu trebuie achitate, şi nimeni nu va face nimic deoarece legislaţia şi anume codul contravenţional este imperfect. Termenul de prescripţie este de 3 luni a procesului verbal, astfel dacă ei nu vă găsesc timp de trei luni, (fizic nu reuşesc să vă găsească pe toţi) procesul verbal se aruncă în arhivă, deoarece nu a fost de găsit persoana în cauză !”, scrie Mînzat pe pagina sa de Facebook.

Avocatul scrie și argumentele care stau la baza acestor afirmații.

Pub

„1. Scrisoarea care vine acasă în poştă de la poliţia rutieră cu fotografia maşinii nu are nici o valoare. 2. Această scrisoare da dovadă că poliţistul doar a intentat un proces verbal contravenţional, însă persoană nu este stabilită, astfel poliţistului îi revine misiunea de a stabili persoană care să aflat la acel moment la volan. 3. Din motiv că MAI nu are resurse umane cât şi financiare pentru a merge la fiecare în parte la domiciliu pentru a stabili persoană în cauză, ei se bazează pe solidaritate cetăţenilor oneşti, care de bună voie se duc şi achita procesele verbale.4. În realitate în europa şi în alte state ale lumii, acest proces lucrează legal, şi anume MAI este obligat să transmită scrisorile nu cu 40 bani cum o fac ei, dar să vie scrisoare recomandată, astfel cetăţeanul este obligat să se prezintă la poliţie. Însă că la Moldoveni acest proces este invers.Poliţia nu are bani să plătească pentru fiecare scrisoare recomandată care costă 7 lei. Dar fac bani grei”, scrie Mînzat.

Mânzat spune că are un client care trebuie să achite o amendă în valoare de 7.200 de lei, dar deoarece MAI nu are bani să plătească o scrisoare recomandată de 7 lei, rămâne la discreția șoferului dacă va achita sau nu amenda. 

„Acuma șoferul meu trebuie pedepsit cu o amendă de 7200 lei şi 43 de puncte penalizare dar odată ce MAI nu are bani să plătească o scrisoare recomandată de 7 lei ne rămâne doar să așteptam cât de discret va fi Maxim (șoferul) va achita să nu amenzile”, a adăugat Mînzat. 

Reprezentanții Centrului de Monitorizare a Traficului Rutier nu au comentat deocamdată cele scrise de Mînzat. 

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub