Citește toate știrile la acest subiect

Avertismentul lui Chirtoacă: Aproape fiecare arbore din capitală prezintă pericol

Practic fiecare arbore care se află astăzi în municipiul Chişinău prezintă un pericol şi poate să cadă în orice moment. Avertizarea vine din partea primarului general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă şi a fost făcut în cadrul emisiunii „Moldova în Direct” de la postul public de televiziune Moldova 1.

Avertismentul lui Chirtoacă: Aproape fiecare arbore din capitală prezintă pericol
(Foto: facebook.com)

„Practic fiecare arbore din municipiul Chișinău prezintă astăzi pericol de prăbușire. Chiar dacă azi acesta stă în picioare, mâine poate să cadă, pentru că rădăcinile au fost mișcate, el a fost afectat de greutatea zăpezii care s-a depus peste el. De aceea, ar fi bine să fim prudenți și să-i ocolim, ca să nu ne trezim cu arborele peste noi”, a declarat edilul, citat de trm.md.

Totodată, primarul capitalei a făcut un apel către oamenii care vor să dea o mână de ajutor la lichidarea consecințelor, îndemânându-i să nu intervină acolo unde trebuie să se implice serviciile specializate.

„Fiecare om se poate implica prin strângerea crengilor, depozitarea acestora pe marginea străzii și fără a se expune unui pericol pentru viață și sănătate, fără să se atingă de cablurile electrice și pilonii doborâți la pământ, fără să încerce să dea la pământ copaci, care pot cădea peste el. Cazul ce a avut loc astăzi la Botanica s-a produs tocmai că trei muncitori au încercat să dea jos un arbore cu propriile forțe, cu o funie, lucru pe care nu trebuiau să-l fac. Din păcate, pe un om asta la costat viața”, a punctat primarul.

Dorin Chirtoacă a mai spus că lichidarea consecințelor calamităților naturale în capitală ar putea dura luni de zile.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub