Avantajele chirurgiei robotice în tratamentul cancerului de prostată

Operațiile efectuate prin Sistemul de chirurgie Robotizată au ieşit în evidenţă în tratamentul cancerului de prostată. Caracteristicile speciale ale tehnicii robotice asigură obținerea rezultatelor eficiente în domeniul chirurgical.

Avantajele chirurgiei robotice în tratamentul cancerului de prostată
(Foto: acibadem.md)

Cancerul de prostată, unul dintre cele mai frecvente tipuri de cancer întâlnite la bărbați, este aproape de sfârșitul zilelor sale ca o boală înfricoșătoare, datorită metodelor de diagnosticare precoce și tehnicilor de tratament de succes. Procedurile chirurgicale în scopul tratamentul acestui cancer, al cărui risc de dezvoltare devine mai înalt pe măsură ce bărbații înaintează în vârstă, se efectuează prin tehnica chirurgiei robotizate. Profesorul Bülent Soyupak, director și urolog la Spitalul Acıbadem Adana, subliniază că operațiile cancerului de prostată asistate de roboți oferă rezultate mai eficiente.

Diagnosticul precoce asigură un avantaj

Prostata, o glandă specifică bărbaților, ajută în actul de urinare. Această glandă, prezentă la fiecare bărbat de la naștere, se asociază cu lărgirea dimensiunilor prostatei precum și alte probleme pe măsură ce bărbații înaintează în vârstă. Similar cu extinderea benignă a prostatei, care provoacă probleme legate de urinare, de asemenea, cancerul de prostată este una dintre cele mai frecvente boli întâlnite la bărbați din întreaga lume. În Turcia, cancerul de prostată se află pe locul cinci printre cele mai frecvente tipuri de cancer. În tratamentul cancerului de prostată, care se manifestă prin dificultate la urinare, micții frecvente și dureri lombare în cazurile cu metastaze, diagnosticul precoce oferă un avantaj major. Diagnosticul precoce presupune verificarea PSA (Antigenul Specific Prostatic) din sânge, precum și un tușeu rectal. Profesorul Soyupak afirmă că evaluarea doar al valorilor PSA determină la unii pacienți diagnosticarea gradelor clinic nesemnificative a cancerului de prostată si spune, "Acest lucru duce la tratamente inutile anti-cancer. Cu alte cuvinte, valorile ridicate PSA nu semnifică întotdeauna că persoana are cancer de prostată. De asemenea, istoricul medical familiar al pacienților trebuie examinat". Continuare și mai multe detalii pe www.acibadem.md

Mai multe detalii și infomații pe www.acibadem.md.
Dacă vă confruntați cu o problemă de sănătate și aveți nevoie de un tratament complex sau o opinie medicală – contactați Reprezentanța Acibadem în Republica Moldova:
Tel: 060 999 144 / 022 876 568
FB.com/AcibademMoldova 
www.acibadem.md
Str. București 79/11, Mun. Chișinău

P.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub