Australia: Cea mai mare baterie din lume, finanțată de Elon Musk, a început să furnizeze energie către 30 de mii de case

Cea mai mare baterie din lume, un proiect finanțat de miliardarul Elon Musk, a fost racordată la rețeaua electrică din statul Australia de Sud, pentru a înzestra acest sistem cu o sursă proprie de energie curată, au anunțat autoritățile locale, citate de AFP, trasmite agerpres.ro.

Australia: Cea mai mare baterie din lume, finanțată de Elon Musk, a început să furnizeze energie către 30 de mii de case
(Foto: ft.com)

Bateria litiu-ion a fost furnizată de Tesla, compania lui Elon Musk, și va putea să alimenteze cu electricitate aproximativ 30.000 de locuințe, în asociere cu Neoen, liderul francez din domeniul energiilor regenerabile. 

Statul Australia de Sud a fost în întregime privat de electricitate în 2016, în urma unor vânturi violente și ploi torențiale, scrie agerpres.ro.

Pub

Elon Musk s-a angajat să implementeze acest proiect în mai puțin de 100 de zile, promițând că îl va ceda gratuit dacă nu va respecta acest termen. În cele din urmă, proiectul a fost finalizat în avans. 

Bateria, de o capacitate de 100 MW/129 MWh, este instalată în localitatea rurală Jamestown. 

Sistemul va permite eliminarea penuriilor de electricitate și va ajuta rețeaua electrică să facă față cererilor mari de energie pe durata valurilor de căldură din vara australă, așa cum se întâmplă în perioada actuală. 

Tesla speră că proiectul va servi de model pentru lumea întreagă. Rapiditatea implementării "arată că o soluție energetică durabilă este posibilă", au transmis reprezentanții companiei. 

În 2016, temperaturile extrem de ridicate, asociate cu furtuni puternice, au provocat întreruperi ale aprovizionării cu energie electrică în anumite regiuni australiene.

Această țară-continent este unul dintre cei mai mari producători de cărbune și de gaze din lume și pana totală de electricitate înregistrată în statul Australia de Sud a readus în discuție chestiunea securității energetice a țării. 

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub