Astăzi s-a deschis podul spre regiunea transnistreană, de la Gura Bâcului – Bâcioc

Podul peste Nistru de la Gura Bâcului – Bâcioc este redeschis astăzi, în cadrul unei ceremonii de inaugurare unde sunt fi prezenţi premierul Pavel Filip şi liderul nerecunoscut de la Tiraspol Vadim Krasnoselski.

Astăzi s-a deschis podul spre regiunea transnistreană, de la Gura Bâcului – Bâcioc
(Foto: newsmaker.md)

Subiectul a fost discutat la şedinţa Comisiei Unificate de Control (CUC). Comisia a luat act de procesul–verbal privind evaluarea stării tehnice a podului, semnat de către reprezentanţii instituţiilor de resort, vizat de comisia mixtă, şi, ca rezultat, a stabilit că podul poate fi utilizat pentru traficul auto.

În cadrul discuţiilor delegaţia moldovenească a atras atenţia părţilor asupra necesităţii de a se abţine de la măsuri unilaterale în ce priveşte activitatea posturilor, amplasate în preajma podului, în special cu referire la intenția de a schimba infrastructura şi statele de personal ale acestora fără coordonarea prealabilă cu CMÎ şi cu încălcarea deciziilor CUC.

Pub

Podul dintre satele Gura-Bâcului și Bâcioc în trecut, un traseu internațional, care a fost distrus în 1992, ulterior, în anul 2000 fiind reconstruit grație unor fonduri europene, dar, până în prezent, nu a fost posibil de dat în exploatare din cauza unor divergențe politice între Chișinău și Tiraspol.

Repunerea în funcțiune a acestui pod va oferi posibilitatea relansării liberei circulații a persoanelor, mijloacelor de transport și a bunurilor de pe ambele maluri ale Nistrului, facilitând activitatea agenților economici și stimularea mediului investițional.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub