Artista pop Ariana Grande urmează să devină cetățean de onoare al orașului Manchester

Artista pop Ariana Grande va deveni cetățean de onoare al orașului Manchester, în baza planurilor propuse de consiliul municipal, informează BBC.

Artista pop Ariana Grande urmează să devină cetățean de onoare al orașului Manchester
(Foto: AP)

Anunțul a fost făcut în contextul în care consiliul propune o nouă schemă pentru recunoașterea contribuțiilor remarcabile aduse orașului

Cântăreața americană este pe primul loc pe lista persoanelor care ar deveni cetățean de onoare în baza acestei noi scheme, pentru organizarea concertului One Love Manchester în memoria victimelor atentatului cu bombă de la concertul său, în care și-au pierdut viața 22 de persoane.

Pub

Sub auspiciile propunerilor pentru noul sistem, distincția de cetățean de onoare al Manchesterului poate fi acordată și persoanelor născute în afara ariei metropolitane a orașului.

Aproximativ 50.000 de persoane au participat la concertul One Love Manchester de pe arena Old Trafford din 4 iunie, în urma căruia au fost strânse 3 milioane de lire sterline pentru victimele atacului de la Manchester Arena. Atentatul a fost comis de Salman Abedi, în vârstă de 22 de ani, care a detonat o bomba artizanală în foaierul arenei la sfârșitul concertului Arianei Grande.

Consiliul municipal din Manchester a anunțat, de asemenea, că va organiza în acest an un eveniment pentru a aduce un omagiu „numeroaselor acte de altruism (...) în urma atrocității”.

Planurile vor ajunge în fața consiliului în data de 12 iulie.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub