Articolul care i-a schimbat viața Nataliei Morari: „Dacă n-ar fi avut loc acea expulzare, probabil, nu aș mai fi revenit în Moldova niciodată”

Au trecut zece ani de când jurnalista Natalia Morari a publicat un articol car i-a "schimbat viața". Este vorba despre o investigație publicată pentru New Times despre schema "neagră" de finanțare a partidelor din Rusia, care participau atunci la alegerile parlamentare din 2 decembrie 2007.

Kremlinul, cu ajutorul Serviciului secret al Federației Ruse (FSB), a interzis Nataliei Morari să mai intre în Rusia, scrie newtimes.ru.

Articolul care i-a schimbat viața Nataliei Morari: „Dacă n-ar fi avut loc acea expulzare, probabil, nu aș mai fi revenit în Moldova niciodată”
(Foto: vipmagazin.md)

"Rar scriu postări personale sau despre trecut, dar azi chiar simt nevoie. De la publicarea acestui articol, care mi-a schimbat complet viața, au trecut 10 ani. Cu două zile înainte de publicare am plecat într-o deplasare în Israel, cu un grup de jurnaliști. La revenire am fost arestată pe aeroportul Domodedovo și ținută vreo 15 ore într-o cameră mică cu peste 10 bărbați-gastarbaiteri, care urmau să fie deportați. A doua zi am fost expulzată și eu, fără nici o explicație.

Abia mai târziu am fost informată de către Ministerul Afacerilor Externe rus că am fost declarată “amenințare pentru securitate națională, capacitate de apărare, ordine publică și sanatatea cetățenilor Federației Ruse”. Atunci credeam că am pierdut absolut tot și viața s-a oprit în acea clipă. A fost o perioadă grea, cu depresii și restul, un fel de “the lowest point of my life”...

Pub

A trebuit să treacă ani ca să înțeleg ca atunci viața mea abia începea. Dacă aș putea trimite o felicitare lui Igor Sechin, actualul președinte Rosneft, cel care a dat indicația «Эту Морарь - на х...й!» (citat confirmat de mai multe surse The New Times), ia-și scrie un singur cuvânt - “Mulțumesc”. Dacă n-ar fi avut loc acea expulzare, probabil, nu aș mai fi revenit în Moldova niciodată. Înțeleg că nu e în trend acum, dar sunt atât de fericită că m-am întors acasă", a scris pe facebook Natalia Morari.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub