Articol scris de Maia Sandu pentru Open Democracy: „Cu un oligarh la putere, democrația este în pericol la hotar cu UE”

Maia Sandu a publicat un articol pe portalul OpenDemocracy, în care descrie situația actuală din Republica Moldova și mai cu seamă faptul că "democrația în țara este în pericol, la hotar cu UE".

Articol scris de Maia Sandu pentru Open Democracy: „Cu un oligarh la putere, democrația este în pericol la hotar cu UE”
(Foto: UNIMEDIA)

"Moldova este acum un stat capturat, care trebuie întors cetățenilor săi. Un politician, a cărui partid are mai puțin de 16% din voturile de la alegerile din 2014, are acum onorea dubioasă de a conduce țara. Deși nu deține nici o funcție publică, Vladimir Plahotniuc este acum centrul Moldovei".

Tactica ilegală a lui Plahotniuc de a face legislatorii, prin toate mijloacele posibile, să adere la partidul său, dar și vasta lui avere, un holding privat de media și toate resursele administrative din Moldova, inclusiv sistemul judiciar, îl plasează într-un avantaj nedrept față de celelalte partide", scrie Maia Sandu.

Pub

În articolul său, lidera PAS a amintit și de vizita în Moldova a Comisarului pentru Drepturile Omului din cadrul Consiliului Europei, Nils Muižnieks, care a pus la îndoială reputația guvernului la capitolul drepturilor omului, cu referie la decesul lui Andrei Braguța.

Articolul integral al Maiei Sandu poate fi citit pe opendemocracy.net.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub