Arte.Tv, despre Republica Moldova: Face parte din cele mai nepopulare destinații de călătorie din lume. Dar ce știm anume despre această țară și locuitorii ei?

Un post de televiziune german a realizat un spot documentar informativ despre Republica Moldova și ce trebuie să știi despre aceasta.

Arte.Tv, despre Republica Moldova: Face parte din cele mai nepopulare destinații de călătorie din lume. Dar ce știm anume despre această țară și locuitorii ei?
(Foto: UNIMEDIA)

"Republica Moldova este situată între România și Ucraina. Limbile vorbite sunt: româna, rusa, bulgara, ucraineana, găgăuza. Biserica joacă un rol extrem de important: 90 % din populație sunt creștini-ortodocși. Pensia lunară e în medie de 50 de euro, ceea ce nu ajunge nici măcar pentru plata curentului electric. Migrația e una din cele mai mari probleme ale țării: 30 % din populație locuiesc peste hotare.  În cea mai săracă țară a Europei, părinții își părăsesc copiii și bătrânii. Cum s-a ajuns la aceasta? Odată cu destrămarea Uniunii Sovietice au dispărut piețele de desfacere. Fosta ”grădină a Uniunii Sovietice” n-a mai putut să producă. Oamenii și-au pierdut locul de muncă. Curentul electric aproape că nu mai putea fi finanțat din cauza lipsei subvențiilor. Economia a intrat în colaps. De atunci țara își caută identitatea națională: între UE și nostalgia sovietică. În pofida podgoriilor, pădurilor și oamenilor inimoși, țara râmâne neatinsă de turism. O să reușească Moldova să iasă din anonimitate?", se arată în acest documentar.

Pub

Video-ul postat acum câteva zile a adunat peste 220 mii de vizualizări și zeci de comentarii.

Majoritatea comentariilor au fost pozitive, iar nemții ce ne-au vizitat țara spun că au fost impresionați de vin, căldura și ospitalitatea oamenilor. Alții și-au exprimat dorința de a ne vizita țara. 

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub