Citește toate știrile la acest subiect

Arena Mare a Circului ar putea fi renovată. #LumineazăCircul - un proiect socio-cultural inițiat de „Gândul Mâței”

#LumineazăCircul este o iniţiativă socio-culturală de anvergură care are ca obiectiv sensibilizarea opiniei publice privind reabilitarea și protejarea mai multor monumente și clădiri culturale din Chişinău. Primul obiectiv cultural al proiectului îl reprezintă Arena Mare a Circului din Chișinău. Acțiunea a demarat la inițiativa A.O. ,,Gândul Mâței” cu ocazia aniversării a 20 de ani de la crearea trupei. Proiectul pilot este implementat cu suportul Kaufland, în calitate de partener principal.

Arena Mare a Circului ar putea fi renovată. #LumineazăCircul - un proiect socio-cultural inițiat de „Gândul Mâței”
(Foto: UNIMEDIA)

Prima activitate din cadrul proiectului prevede organizarea unui eveniment inedit pe data de 5 mai 2017, localizat pe Arena Mare a Circului din Chișinău. Programul artistic va include  un concert muzical susținut de trupa Gândul Mâței, dar și prezentarea unui spectacol de circ, susţinute datorită unei colaborari în premieră dintre formația ,,Gândul Mâței” şi Circul din Chişinău. În cadrul evenimentului vor fi implicați și alți artiști de importanță națională precum: Roman Iagupov, Geta Burlacu, Igor Dînga, Lidia Scarlat, Guz, Mev și alții.

„Renovarea Circului este un proiect de suflet, căci Circul înseamnă multe clipe fericite din copilăria mea, și cu siguranță – și din copilăria multor conaționali. Sunt impresionat de încrederea și susținerea care a fost manifestată de partenerii proiectului. Împreună, sunt convins, vom reuși să redeschidem larg porțile Circului din Chișinău.”, declară Nicu Țarnă, coordonatorul proiectului ,,Luminează Circul’’.

Pub

Suma alocată de partenerii proiectului va fi direcționată către lucrările de reparație primară, care să permită organizarea evenimentul din 5 mai. Totodată, 50% din suma colectată prin vânzarea de bilete, va fi direcționată pentru renovarea Arenei Mari a Circului.

UNIMEDIA amintește că Circul din Chişinău a fost construit între anii 1972 şi 1982. Instituţia a activat până în anul 2004. Tot atunci au fost concediaţi toţi angajaţii întreprinderii. Pretextul oficial de închidere a Circului a fost necesitatea efectuării unei reparaţii capitale a edificiului.

În anul 2007 însă, Guvernarea comunistă, prin intermediul Ministerului Culturii cedează clădirea unui agent economic din Cipru. La intervenţia autorităţilor centrale ale statului şi în baza unei solicitări a Procuraturii Generale a Republicii Moldova, clădirea a fost restituită statului abia în anul 2011, iar contractul de arendă a fost reziliat.

În 2014, dupa o pauză de 10 ani, a fost deschisă Arena mică a Circului. Sala dispune de 300 de locuri, iar proiectul a costat 1,5 milioane de lei.

Detalii despre bilete:

Din 12 aprilie până în 21 aprilie inclusiv:

Sector A1, A2 - 100 lei
Sector B2, B4 - 150 lei
Sector B1, B3 - 200 lei
Sector C2, C4 - 300 lei
Sector C1, C3 - 350 lei

Din 22 aprilie până în 5 mai inclusiv:

Sector A1, A2 - 150 lei
Sector B2, B4 - 200 lei
Sector B1, B3 - 250 lei
Sector C2, C4 - 350 lei
Sector C1, C3 - 400 lei

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub