Arena Chișinău: Guvernul a aprobat proiectul contractului de parteneriat public-privat

Guvernul a aprobat proiectul contractului de parteneriat public-privat cu privire la proiectarea şi construcţia arenei polivalente Arena Chișinău.

Foto: comunist .md

Proiectarea şi construirea Arenei Chişinău vor fi efectuate de către compania Summa din Turcia. Compania are experienţă în construcţia edificiilor de profil sportiv, similare obiectivului parteneriatului public privat – arene, stadioane, complexe sportive – fiind realizat minim un proiect pe parcursul ultimilor cinci ani. Totodată, cifra de afaceri medie anuală a companiei din activităţi de construcţie este de cel puţin 50 de milioane de euro pe an în ultimii trei ani, a scris anterior IPN.

Ministrul educaţiei, culturii şi cercetării, Monica Babuc, este împuternicit în calitate de partener public.

Conform prevederilor proiectului contractului, partenerul privat se angajează să execute lucrări de proiectare şi construcţie a arenei polivalente de interes naţional, inclusiv dotarea cu mobilier, instalarea de accesorii şi echipamente, proiectarea peisagistică, drumuri, conectarea la utilităţi şi alte activităţi de infrastructură, în conformitate cu normele tehnice în vigoare în Republica Moldova.

Timp ce 60 de zile, între 5 mai și 4 iulie, orice companie a putut să-și depună dosarul pentru a investi în proiectul viitoarei Arene Sportive. Însă, doar o singură companie a prezentat interes și a depus dosarul de participare la concursul de selectare a partenerului privat. Compania și-a anunțat intenția de a investi 40 de milioane de euro în proiectul care a fost inițiat de către Partidul Democrat. 

Arena Chișinău, proiect propus de Partidul Democrat, ar urma să aibă o capacitate de până la 5 mii de locuri și spații generoase pentru activități sportive, culturale, zonă de antrenamente, piscină olimpică, club de tenis, precum și expoziții, conferințe și întruniri. Termenul propus pentru realizarea proiectului este de un an.

Pub

Raportează o eroare

Știm că nu suntem perfecți.

Dacă ai depistat o eroare în text, te rugăm să selectezi pasajul greșit, și să apeși CTRL+ENTER pentru a o expedia editorilor noștri.

Îți mulțumim că ne ajuți să fim mai buni.