Țara europeană care introduce permisul de cerşetorie

Consiliul local din oraşul suedez Eskilstuna a adoptat joi o hotărâre prin care îi obligă pe cerşetori să solicite un permis de la poliţie, astfel încât autorităţile să poată recenza persoanele aflate în nevoie şi să depisteze traficul de fiinţe umane, a informat postul de radio public.

Țara europeană care introduce permisul de cerşetorie
Imagine simbol

La Eskilstuna, oraş cu 69 de mii de locuitori, situat la circa o sută de km vest de capitală, romi veniţi din România şi din Bulgaria practică cerşetoria de mai mulţi ani, la fel ca în alte localităţi din Suedia, scrie antena3.

Consilierii ecologişti, ai Partidului de Stânga, liberali şi creştin-democraţi au votat împotrivă.

„Suntem o societate civilizată, în care domneşte ordinea, cu birocraţie, instituţii. Dar şi o societate în care marginalii sunt tot mai numeroşi, în afara legii”, a justificat Jimmy Jansson, viceprimar social-democrat. 

Premierul suedez, social-democratul Stefan Lofven, a calificat iniţiativa ca „interesantă”, dar a respins propunerea conservatorilor şi extremiştilor de dreapta de interzicere a cerşetoriei la nivel naţional. 

Hotărârea ar urma să intre în vigoare la întâi octombrie, dar nu a primit încă aprobarea la nivelul comitatului şi ar putea fi considerată neconstituţională.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub