ANRE reacționează la acuzații PAS: „Au fost vehiculate informații inexacte, unele chiar false, în legătură cu metodologia de formarea a prețului la gazele naturale”

ANRE a venit cu reacție la acuzații partidului PAS, care astăzi au organizat un flashmob în fața sediului ANRE în care a cerut reducerea imediată a tarifului la gazele naturale.

ANRE reacționează la acuzații PAS: „Au fost vehiculate informații inexacte, unele chiar false, în legătură cu metodologia de formarea a prețului la gazele naturale”
(Foto: adevarul.ro)

"În conformitate cu prevederile metodologiei tarifare și în strictă concordanță cu prevederile Legii cu privire la gazele naturale nr. 108 din 27.05.2016, preţurile şi tarifele reglementate în sectorul gazelor naturale se determină ca valori medii anuale. Or, calcularea și aprobarea prețurilor și tarifelor reglementate se efectuează în baza valorii prognozate a prețului mediu anual de procurare al gazelor naturale și nu în baza prețurilor semestriale sau trimestriale.  

Astfel, ANRE va analiza rezultatele activităților desfășurate pe piața gazelor naturale în  anul 2017, inclusiv prognoza prețului de import a gazelor naturale pentru anul 2018, după care va aproba noile tarife pentru furnizarea gazelor naturale, respectând legislația adoptată pentru acest sector de activitate. La evaluarea care se va face se va ține cont de toți factorii determinați în formarea prețurilor la gazele naturale, inclusiv evoluțiile cursului valutar și ale prețului de import", scrie ANRE.

Pub

"Deși prețul de import al gazelor naturale este în continuă scădere, ANRE nu a revizuit tarifele de doi ani, iar cetățenii plătesc, în prezent, cu aproape 30% mai mult decât costurile reale, conform unui studiu elaborat de WatchDog.md", a scris partidul PAS.

Motivul ar fi unul electoral: "ANRE menţine tariful şi impune consumatorii să plătească mai mult, pentru a aproba apoi o reducere mai mare a tarifului în toamnă, în ajunul alegerilor parlamentare".

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub