Andrian Candu susține că dacă nu era învestit Guvernul Filip, Republica Moldova ar fi putut să nu mai existe: Era un scenariu

Dacă în ianuarie 2016 Parlamentul nu vota învestirea Guvernului Filip, exista pericolul ca ţara să nu mai fie. Declarațiile în aparțin președintelui Parlamentului, Andrian Candu.

Andrian Candu susține că dacă nu era învestit Guvernul Filip, Republica Moldova ar fi putut să nu mai existe: Era un scenariu
(Foto: UNIMEDIA)

Potrivit acestuia, acest scop îl urmăreau unele servicii secrete.

Anul 2016 a început foarte greu. Cu lipsă de încredere totală din partea cetăţenilor şi cu o lipsă de încredere todată din partea comunităţii internaţionale. A început cu zero buget, cu pericol ca în două - trei luni să nu mai fim în stare să plătim salarii şi pensii, cu un potenţial protestatar foarte mare din partea societăţii şi spirit revoluţionar amestecat cu lucruri intense a unor servicii secrete care puteau în acea perioadă, în luna ianuarie - februarie, să distrugă Republica Moldova pe nivele diferite, inclusiv cel al Ucrainei de est.

Pub

Prin ce am trecut noi în ianuarie la formarea Guvernului şi nemijlocit pe data de 20 ianuarie când a fost învestit Guvernul, acela era un scenariu foarte bine pus la punct şi exista un pericol foarte mare ca Republica Moldova să nu mai existe astăzi”, a declarat Candu la emisiunea „Fabrika” de la PublikaTV.

Totodată Candu recunoaște că guvernarea nu este văzută cu ochi buni de către cetățenii țării.

„Se simte că neîncrederea care a fost în ianuarie 2015 este ca procentaj mai mică, asta o spun sondajele de opinie. Nu suntem iubiţi de cetăţean. Nu am pretins să fiu cel mai iubit dintre pământeni. Încă sunt foarte multe de făcut. Dar ştim ce trebuie să facem şi unde avem de reparat lucrurile ca în timpul apropiat să se simtă rezultate”, a conchis speakerul Parlamentului.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub