Andrian Candu la tribuna Adunării Generale a ONU: „Conștientizăm problema în toată complexitatea ei”

Președintele Parlamentul, Andrian Candu în vizita sa în SUA a fost prezent și la tribuna Adunării Generale a ONU, în cadrul căreia s-a discutat despre promovarea securităţii rutiereși proiectele începute în țară.

Andrian Candu la tribuna Adunării Generale a ONU: „Conștientizăm problema în toată complexitatea ei”
(Foto: UNIMEDIA)

Republica Moldova este angajată în promovarea și asigurarea siguranței rutiere. Conștientizăm problema în toată complexitatea ei, precum și consecințele pe care aceasta le comportă pentru țară. Toate proiectele noi de infrastructură trebuie să conțină noile criterii de siguranță rutieră”, a declarat astăzi Andrian Candu la tribuna ONU, în cadrul Reuniunii Adunării Generale a ONU privind siguranța rutieră, potrivit unui comunicat.

Candu, în discursul său, a subliniat măsurile întreprinse pentru a reduce numărul victimelor în trafic, precum și importanța măsurilor de prevenire inclusiv prin instrumente legislative, standarde în infrastructura rutieră și educație.

Astfel,în urma noilor cerințe ale siguranței rutiere, proiectele de infrastructură și educația corectă a tuturor participanților la traficse planifică diminuarea cazurilor fatale și accidente rutiere ce ne afectează zilnic.

Programul acestuia include, de asemenea, întrevedere cu Amina Mohammed, Secretar General adjunct ONU. Totodată, Speakerul Candu va participarea la Conferința parlamentară globală a Rețelei parlamentare a Băncii Mondiale și a Fondului Monetar Internațional, la Washington DC.

Andrian Candu va avea întrevederi la Congresul SUA, USAID, Fondul Monetar Internațional, Banca Mondială și US Treasury (ministerul finanțelor SUA) și la Departamentul de Stat SUA.

UNIMEDIA amintește că Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a efectuat o vizită în SUA, pentru perioada de 11-19 aprilie curent.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub