Andrian Candu acuză publicația „Ziarul de Gardă” de manipulare: Cu ce acuzații vine președintele Parlamentului

Președintele Parlamentului Andrian Candu acuză Ziarul de Gardă de manipulare, asta după ce reporterii publicației l-au acuzat pe speakerul Legislativului că s-a inspirat privind de la o companie franceză. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Candu se apără și spune că el a precizat că schița video a fost luată din spațiul public. Mai mult, proiectul prezentat în cadrul briefingului nu reprezintă însăși „Arena Chișinău”.  

Andrian Candu acuză publicația „Ziarul de Gardă” de manipulare: Cu ce acuzații vine președintele Parlamentului
(Foto: UNIMEDIA)

„Ziarul de Gardă manipulează din nou. E problema acestui ziar cât de corect informează opinia publică, dar noi vom semnala manipulările când este cazul.

În conferința de presă, am spus foarte clar că acel video este o ilustrare preluată din spațiul public, pentru ca cetățenii să vadă și să înțeleagă cum funcționează o arenă multifuncțională: ce înseamnă tribune telescopice, cum o arenă pentru evenimente sport se poate transforma, în timp de câteva ore, într-un spațiu pentru organizarea concertelor, expozițiilor etc.

Pub

Nicăieri și niciodată nu am spus că acela este proiectul arhitectural, design-ul arenei, așa cum, în mod manipulator, reiese din niște pretinse discuții ale celor de la Ziarul de Gardă cu niște arhitecți din Franța. Le-au spus ceea ce au vrut, ca să obțină un răspunsul pe care și l-au dorit, pentru realizarea unui material denigrator. Mai sunt și alte manipulări. Citiți articolul și să vă amintiți de el, când ne vom bucura cu toții de reușita proiectului.

Poate ZDG inițiază și un referendum pentru anularea inițiativei de construire a Arenei? E la modă.

De altfel, faptul că Ziarul de Gardă promovează insistent proiectul este și un lucru benefic, chiar și când o face negativ. Cu atât mai mult, cetățenii se vor convinge că aceste atacuri au fost manipulări, iar în realitate ei se pot bucura de oportunitățile oferite de Arena Chișinău, acolo unde, și jurnaliștii de la ZDG, sunt sigur că vor merge cu plăcere, împreună cu familiile lor”, se arată în postarea lui Candu.

Proiectul viitoarei Arene Sportive elaborate de niște experți de la Guvern, după cum s-a exprimat liderul PDM, Vladimir Plahotniuc, nu este decât un video al unui proiect similar din Dunkerque. Acest proiect a fost publicat încă în 2014 pe Youtube, a scris anterior UNIMEDIA. Contactată de ZdG, aceasta a declarat că nu a fost consultată pentru difuzarea proiectului și că găsește jenant faptul că numele entității nu a fost menționat în prezentare.

UNIMEDIA amintește că Proiectul Arena Chișinău, după ce a fost înaintat de PD, a fost discutat în cadul ședinței Grupului de lucru, astfel, până la data de 1 aprilie 2018, membrii Grupului trebuie să prezinte Guvernului spre examinare și aprobare proiectele actelor normative necesare implementării acestui proiect. 

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub