Andrei Năstase face apel către bugetari, pensionari și studenți: „Pe 26 august să fim cu toții în Piața Marii Adunări Naționale”

Sunt alături de cadrele didactice în demersul lor constituțional pentru o muncă remunerată decent și respect din partea guvernării, reflectă mesajul liderului Platformei DA, Andrei Năstase, care în aceste sens, a ținut facă un apel către toți bugetarii pensionarii și studenții, îndemnându-i să iasă la data de 26 august în PMAN.

Andrei Năstase face apel către bugetari, pensionari și studenți: „Pe 26 august să fim cu toții în Piața Marii Adunări Naționale”
(Foto: UNIMEDIA)

„Cadrele didactice cer majorarea salariilor și o fac în strictă conformitate cu legea și realitățile sumbre în care am ajuns din cauza unei guvernări cleptocratice, iresponsabile, având controlul deplin asupra justiției. O justiție ce, în condiții de libertate, ar fi intervenit prompt, iar guvernanții de azi în frunte cu coordonatorul Plahotniuc ar fi stat deja la racoare în pușcărie (nu în birouri ministeriale), cu averile dobândite ilicit confiscate conform legii.

Nu voi insista prea mult pe miliardele sifonate prin schemele mafiei imobiliare, din domeniul achizițiilor publice și a altor relații „comerciale" cu statul.

Pub

Pentru o majorare omenească a salariilor bugetarilor era suficientă realizarea doar a unei promisiuni electorale a lui Dodon, cea de neadmitere a recuperării de la cetățeni a banilor furați din vistieria statului. Președintele a ales confortul său personal, alături de unul dintre șefii săi, Plahotniuc, ambii aflați la adăpostul aceleiași justiției capturate, la fel ca și șefa PSRM.

Sunt alături de cadrele didactice în demersul lor constituțional pentru o muncă remunerată decent și respect din partea guvernării.

Fac apel către toți bugetarii, cadre didactice, medicale, către pensionari și studenți: pe 26 august să fim cu toții în Piața Marii Adunări Naționale.

Avem nevoie de reforme profunde, de politici euroconforme bine elaborate și implementate. Avem nevoie de schimbare.

Și o putem face doar uniți, solidari, cu demnitate și foarte determinați”, a scris Năstase pe pagina sa de Facebook.

Astăzi, la ora 15:00 se anunță acțiune de protest în fața Guvernului. Mai mulți profesori lansează petiția „Profesorii Merită”, în care cer majorarea salariilor cadrelor didactice și personalului auxiliar.

UNIMEDIA amintește că recent o profesoară i-a transmis o scrisoare ministrei Monica Babuc, în care o întreabă Cum ar fi să trăiți cu o mie de lei pe lună?”, Profesoara de la Liceul Teoretic „Nicolae Casso”, satul Chișcăreni, raionul Sângerei, a scris în scrisoarea sa că majorărarea salariului pe care o cer, nu e un moft, ci o necesitate.

UNIMEDIA precizează că profesorii vor primi salarii mai mari, începând cu 1 septembrie current. Un proiect de lege a fost votat în a doua lectură pe 26 iulie în cadrul ședinței Parlamentului.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub