Andrei Năstase: „Cine a câștigat de pe urma referendumului eșuat de la Chișinău? PD-ul și personal Plahotniuc”

Andrei Năstase a reacționat la rezultatul referendumului: "Cine a câștigat de pe urma referendumului eșuat de la Chișinău? PD-ul și personal Plahotniuc, care a preluat Primăria Generală fără alegeri prin Silvia Radu".

Andrei Năstase: „Cine a câștigat de pe urma referendumului eșuat de la Chișinău? PD-ul și personal Plahotniuc”
(Foto: UNIMEDIA)

"Practic, prin acest referendum, socialiștii - în fața cetățenilor Capitalei - au "legalizat" și "legitimat" transferul primăriei Chișinăului în mâna democraților, fără alegeri, ilegitim, imoral și profund nedemocratic. 

În acest fel, președintele Dodon, fost lider al socialiștilor, și-a plătit datoria pe care o avea la Plahotniuc din campania electorală, când a beneficiat de sprijinul masiv al trustului de presă al președintelui așa-zișilor democrați, de resursele sale administrative și financiare", a scris liderul PPDA.

Pub

Politicianul îl învinuiește și pe primarul suspendat Dorin Chirtoacă de situația creată.

"Pe lângă aportul lui Dodon la legitimarea trecerii Primăriei Generale de la PL la PD, nu trebuie uitat însuși Chirtoacă, care refuzând să-și dea demisia și să meargă în instanță pentru a-și demonstra nevinovăția, a creat condițiile necesare pentru blocarea anticipatelor, împingând Primăria Generală în brațele lui Plahotniuc. 

De ce are nevoie PD-ul să controleze Chișinăul? Pentru bani și pentru voturi. Resursele Capitalei, banii, rețelele, oamenii, instituțiile, oportunitățile de afaceri, etc sunt mari pentru o țară mică cum e Moldova. Aceste resurse devin cu atât mai importante cu cât 2018 va fi an electoral, iar Chișinăul votează în general cu partide pro-europene, detaliu care neliniștește tandemul Plahotniuc-Dodon", a mai adăugat Năstase.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub