Andrei Năstase a efectuat o vizită la Piața Centrală: Noul director al acesteia nu era la curent cu cazul femeii care a suferit un atac de cord

Noul primar primal al capitalei, Andrei Năstase, care încă nu este numit oficial în această funcție, a efectuat o vizita la Piața Centrală și la Primărie, după ce ieri o locuitoare a capitalei a solicitat ca în Piață să fie instalat un punct medical din motiv că tot în acea zi, o femeie a suferit un atac de cord, iar ambulanța a sosit la 40 de minute după solicitare.

Foto: UNIMEDIA

Cazul femeii care a fost la un pas de moarte a ajuns rapid pe rețelele de socializare, în presă și la Andrei Năstase. Potrivit președintelui organizației Tinerii DA, Dinu Plîngău, Năstase a vizitat Piața Centrală și a vorbit cu administrația centrului, însă directorul nu era la curent cu acest caz. În rezultat președintele Platformei DA a cerut ca noul director al Pieșei să-și prezinte singur demisia.

„Am mers ulterior la Primărie. Andrei Năstase, în calitate de locuitor al capitalei, a primit asigurări de la primarul interimar, Ruslan Codreanu, cât și de la directorul Pieții Centrale, Octavian Bivol, ca, până la sfârșitul zilei, să fie instalate două puncte medicale și locuri suplimentare de apă curgătoare”, spune Dinu Plîngău.

Amintim că ieri o locuitoare a capitalei a scris o scrisoare lui Andrei Năstase despre problemele cu care se confruntă zi de zi locuitorii din Chișinău. Dânsa a cerut primarului să fie deschis măcar un punct medical în zona Pieții Centrale după ce o vânzătoare a fost la un pas de moarte, iar ambulanța a sosit abia la 40 de minute de la solicitare.

„Nu există niciun punct medical, niciun asistent, nimic.
Prieteni jurnaliști și lideri de opinie, ajutați să abordăm public cât mai larg subiectul. Andrei Năstase, domnule primar genera, iată o problemă care trebuie rezolvată urgent. Mai urgent decât drumurile, mirosurile, etc. Pentru că e vorba de viața omului. Cred că “sărmana” administrație a pieții centrale poate fi obligată să aibă un punct medical și măcar un singur lucrător medical pentru cazuri de urgență. Ambulanța vine atunci când vine, dar cele câteva minute pot fi decisive”, scrie Viorica Mesina, într-o postare pe facebook.

Anterior, un al tânăr i-a scris o scrisoare lui Năstase unde îl îndeamnă să facă în așa fel încă să-l mai voteze și la anul.

 

Pub

Raportează o eroare

Știm că nu suntem perfecți.

Dacă ai depistat o eroare în text, te rugăm să selectezi pasajul greșit, și să apeși CTRL+ENTER pentru a o expedia editorilor noștri.

Îți mulțumim că ne ajuți să fim mai buni.