Andrei Năstase, despre protestele din București: „Pentru asemenea crime demisia e insuficientă într-un stat european”

Andrei Năstase a comentat protestele de ieri din Piația Victoriei din București, soldate cu peste 400 de răniți. Potrivit liderului Platformei DA, „pentru asemenea crime demisia e insuficientă într-un stat european”.

Andrei Năstase, despre protestele din București: „Pentru asemenea crime demisia e insuficientă într-un stat european”
(Foto: agerpres.ro)

„Am urmărit îngrozit scenele de violență din Piața Victoriei, din seara zilei de 10 august, fiind cu sufletul alături de protestatarii pașnici, printre ei și colegiii mei de la Platforma Demnitate și Adevăr (DA!).

Intervenția instituțiilor statului împotriva românilor pașnici, civilizați, veniți în Piața Victoriei din București de pretutindeni, din Diasporă și de Acasă, a fost nu doar disproporționată, ci și total nejustificată și irațională. A fost de fapt o execuție publică a democrației, de către o guvernare profund antieuropeană.

Pub

Iar pentru asemenea crime demisia e insuficientă într-un stat european.

Rămânem și în continuare alături de frații noștri de peste Prut în lupta noastră comună pentru libertate, democrație, bunăstare şi siguranță, pentru supremația legii și a statului de drept.

La 26 August, cetățenii moldoveni din diasporă urmează să ni se alăture în număr mare la următorul nostru protest.

În Republica Moldova protestele pașnice durează de peste 3 ani și jumătate, timp în care guvernarea cleptocratică a desfaşurat un adevarat arsenal impotriva noastra. I-am învins de fiecare dată prin comportamentul nostru civilizat, democratic și constituțional. Le-am demascat coridoarele morții puse la cale pe 4 octombrie 2015 și 24 aprilie 2016, am rezistat în fața provocării cu gaze lacrimogene din 24 aprilie 2016 și 27 august 2016, am rezistat trădărilor din 20 ianuarie 2016 și 24 aprilie 2016 împotriva mișcării protestatare de către liderii partidei de stânga.

Am trecut și peste capcanele întinse de guvernare de frica unei revolte violente dupa invalidarea alegerilor de la Chișinău la acțiunile noastre de protest din 24 iunie și 1 iulie.

Dar... niciodată guvernarea coordonată de Plahotniuc și el personal, nu au fost încolțite mai rău decât acum, prin adoptarea Rezoluției Parlamentului European din 5 iulie, prin care li se cere validarea mandatului primarului ales al Chișinăului, anularea votului mixt și, poate cel mai dureros, recuperarea miliardelor de la hoți, de la ei. Dovadă e și adoptarea și promulgarea în regim de urgență a legii amnistierii fiscale din 26 iulie, în fond o amnistie penală, în pofida criticilor dure venite din partea societății civile, a presei libere, a UE, SUA, FMI, Banca Mondială, Consiliul Europei”, scriei Andrei Năstase.

Politicianul a îndemnat moldovenii să iasă la protestul din 26 august, din Piața Marii Adunări Naționale.

„În aceste condiții, Fraților, dacă ne dorim schimbarea în bine a țării, revenirea ei și a noastră la normalitate, trebuie să fim: 
- mai mulți ca niciodată, 
-mai determinați ca niciodată, 
- mai convingători ca niciodată,
pentru ca poliția și armata să treacă de partea poporului și să nu mai plecăm din stradă până când nu abdică uzurpatorul Plahotniuc și vasalul său Dodon.

Fac apel la mobilizare maximă. E de datoria noastră să ne apărăm țara în mod pașnic și civilizat. Programul nostru e simplu: abrogarea legilor votului mixt; abrogarea amnistiei fiscale; anchetarea si recuperarea miliardului furat; validarea mandatului primarului ales al Chisinaului.

Să fie clar pentru toată lumea: la fel ca și în aprilie 2009, unicul interesat de producerea violentelor este uzurpatorul puterii de stat, Plahotniuc. Îl putem opri? DA!Doar fiind foarte mulți și determinați”.

Amintim că ieri, în Piața Victoriei din București, circa 100 de mii de oameni au protestat față de guvernarea Partidului Social Democrat. oamenii au cerut demisia Guvernului şi alegeri anticipate.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub