Citește toate știrile la acest subiect

Andrei Năstase, despre Memorandumul dintre RM și UE: „Aveţi trei luni să faceţi ceea ce nu aţi făcut în opt ani”

Guvernarea, semnând Memorandumul, privind asistența macrofinanciară de 100 milioane de euro, a intrat în spațiul de vizibilitate internațional și orice devieri de la angajamentele asumate vor fi tratate ca atare. Declarația aparține președintelui PPDA, Andrei Năstase.
Andrei Năstase, despre Memorandumul dintre RM și UE: „Aveţi trei luni să faceţi ceea ce nu aţi făcut în opt ani”
(Foto: platformada.md)

„Dacă până acum mai exista loc de manevre în procesul de negocieri, după asumarea în scris a condiționalităților UE, inclusiv a celor politice legate și de sistemul mixt, guvernarea nu-și mai poate termite luxul de a deroga de la propriile angajamente”, a menționat președintele PPDA după ce s-a aflat la întâlnirea liderilor Parteneriatului Estic din familia EPP, desfășurată ieri la Bruxelles.
 
Condiționalitățile sub care și-a pus semnătura premierul Filip sunt foarte dure și practic contravin intereselor regimului Plahotniuc, mai menționează Andrei Năstase. 
 
„În cazul în care acestea nu vor fi respectate întocmai, banii nu vor ajunge la Chișinău. Concluzia este, așadar, exact inversă declarațiilor făcute de media controlată de Plahotniuc: UE nu deblochează finanțarea decât dacă guvernarea va îndeplini atât condiționalitățile tehnice, cât și cele politice, până la evaluarea Comisiei Europene din luna februarie. Aveți trei luni să faceți ceea ce nu ați făcut în 8 ani de zile”, a concluzionat Andrei Năstase. 
 
Liderul Platformei DA a menționat în cadrul întâlnirii liderilor EPP din Parteneriatul Estic și despre misiunea partidelor de opoziție de a asigura alternativa democratică pro-europeană la actuala clasă politică coruptă și duplicitară. 
 
Cei vizați nu au comentat deocamdată, afirmațiile lui Andrei Năstase.
 

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub