Andrei Năstase, despre „faptele previzibile” ale lui Dodon: „În pofida propriilor sale critici de acum câteva zile, a promulgat Amnistia Fiscală”

Nimic nou, de la instalarea sa în fotoliul prezidențial, reflectă mesajul liderului Platformei DA, Andrei Năstase, care nu pare mirat de faptul că șeful statului a promulgat proiectul de legi privind Amnistia Fiscală. În acest sens, dânsul a menționat că la baza acestor acțiuni stă înțelegerea dintre Igor Dodon și liderul PD, Vlad Plahotniuc.

Colaj: UNIMEDIA

„Aflat într-o vizită fulger la Strasbourg, aflu că în pofida criticilor dure venite din partea UE, SUA, FMI, Banca Mondială, Consiliul Europei, în ciuda unei opoziții afişate de propriul lui partid și chiar a propriei curcăneli de acum cateva zile, prișdintile Dodon a și promulgat legea amnistierii fiscale și penale a hoților de miliarde, votată urgent, pe ascuns de o majoritate de marionete de-ale lui Plahotniuc, la 26 iulie.

Nimic nou, de la instalarea sa în fotoliul prezidențial. Igor Dodon e atât de previzibil că nici măcar propriii lui votanți nu se mai miră, suportând cu stoicism statutul președintelui de vasal, de ostatic practic, care suferă şi de sindromul Stockholm.

Dar dincolo de toate astea, legea declarării voluntare, votată la comanda lui Plahotniuc de majoritatea sa parlamentară și promulgată de președintele său, are la bază o înțelegere criminală mai veche cu mafia rusească de a transforma Republica Moldova într-o zonă gri a Europei, într-o adevărată spălătorie a mafiei internaționale. Se conturează tot mai puternic profilul Moldovei de nod important în rețelele internaționale ale crimei organizate, în ce privește traficul de droguri și ființe umane, contrabanda, prostituția, substanțele interzise etc.

Și asta în timp ce se produce sărăcirea şi depopularea într-un ritm accelarat a țării și consolidarea modelului politic autoritar.

Indiferent de legămintele și înțelegerile mafiote ale lui Plahotniuc şi Dodon, indiferent de angajamentele lor externe, această lege va fi abrogată, iar toți beneficiarii ei vor da socoteală în fața unei legi drepte și a justiției independente, imediat ce forțele politice sănătoase ale societății vor prelua puterea şi o vor pune în slujba țării și a oamenilor.

Pe 26 august eu voi fi în Piața Marii Adunări Naționale”, a scris Năstase pe pagina sa de Facebook.

UNIMEDIA amintește că la data de 26 iulie, Parlamentul a aprobat în primă lectură și a doua lectură Amnistia Fiscală. Proiectul de lege privind declararea voluntară și stimularea fiscală va avea un impact asupra persoanelor fizice care doresc să-și declarare voluntar bunurile precum și asupra economiei Republicii Moldova în ansamblu.

De asemenea, reprezentantul Permanent al Fondului Monetar Internațional în Republica Moldova (FMI), Volodymyr Tulin, s-a arată îngrijorat față proiectul privind Amnistia Fiscală. Dânsul susține că acesta expune sistemul bugetar-fiscal unor riscuri semnificative.

Expertul Veaceclav Ioniță a scris că impozitarea unică de 12% a persoanelor fizice ar putea provoca pierderi anuale de peste 1 miliard de lei Bugetului Public Național în urma acestei reforme. 

Pub

Raportează o eroare

Știm că nu suntem perfecți.

Dacă ai depistat o eroare în text, te rugăm să selectezi pasajul greșit, și să apeși CTRL+ENTER pentru a o expedia editorilor noștri.

Îți mulțumim că ne ajuți să fim mai buni.