Ana Guțu: Până la sfârșitul sesiunii parlamentare conducerea PL trebuie schimbată

Grupul reformatorilor Partidului Liberal intenționează ca până la sfârșitul lunii iunie să convoace un Congres extraordinar al formațiunii pentru a-l da jos pe Mihai Ghimpu din funcția de președinte PL. Cel puțin așa susține deputatul Ana Guțu care spune că problema trebuie soluționată până la sfârșitul actualei sesiuni a Legislativului. Parlamentarul a făcut aceste declarații în cadrul unui interviu pentru kommersant.md, informează UNIMEDIA.
Ana Guțu: Până la sfârșitul sesiunii parlamentare conducerea PL trebuie schimbată
Ana Guțu, deputat PL (Foto: UNIMEDIA / Igor Vrabie)

Ana Guțu spune că pentru convocarea unui Congres extraordinar al Partidului Liberal este deja îndeplinit aproape jumătate din lucrul necesar. „Noi vrem să organizăm adunarea consiliilor teritoriale pentru ca membrii acestuia să se expună pentru necesitatea convocării Congresului Extraordinar în cadrul căruia să fie ales un nou lider al formațiunii. Acum avem în jur de șapte procese-verbale ale organizațiilor teritoriale, iar în total ne trebuiesc 17”, a declarat politicianul.

Ana Guțu s-a arătat convinsă că reformatorii vor reuși să facă acest lucru în cel mai scurt timp. „Dacă nu eram siguri nu porneam pe această cale. Suntem o echipă unită, membrii căreia știu să asculte și acum lucrăm cu oamenii din raioane. Congresul trebuie convocat până la sfârșitul lunii iunie – începutul lunii iulie. Problema trebuie soluționată înainte ca deputații să plece în vacanță”, a mai adăugat deputatul.

Sursa citată a mai menționat că o parte dintre cei cinci deputați care au refuzat să se alăture Grupului reformatorilor PL din Parlament nu o fac doar din cauza legăturii strânse de prietenie pe care o au cu președintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu.

„Nu îmi plac astfel de cuvinte ca șantaj, frică. Aș vrea să cred că este vorba de prietenie și credință”, a mai subliniat Guțu.

UNIMEDIA amintește că la începutul lunii aprilie, mai mulți membri ai Partidului Liberal, printre care deputați, miniștri, viceminiștri și șefi ai structurilor teritoriale au solicitat reformarea formațiunii și înlocuirea liderului acesteia.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub