Ana Guțu, decorată de ambasadorul Franței la Chișinău cu cea mai mai înaltă distincție a Republicii Franceze

Vicepreședinta Partidului Unității Naționale, Ana Guțu, a fost decorată cu cea mai înaltă distincție a Franței - Ordinul Național al Legiunii de Onoare al Republicii Franceze în Grad de Cavaler. 

Ana Guțu, decorată de ambasadorul Franței la Chișinău cu cea mai mai înaltă distincție a Republicii Franceze
(Foto: UNIMEDIA)

Ambasadorul Franței în Republica Moldova, Pascal Vagogne i-a înmânat Anei Guțu decorațiunea pentru aportul în promovarea limbii franceze și a valorilor francofoniei, Evenimentul a avut loc la 20 octombrie curent, la Universitatea Liberă Internațională din Moldova, instituție de învățământ în cadrul căreia politiciana este prim-vicerector.

Pub

Este o onoare pentru mine de a fi distinsă cu cea mai înaltă distincție a Republicii Franceze, Ordinul Legiunii de Onoare cu titlul de cavaler în această ambianță academică, la cea de-a 25-ea aniversare de la fondarea ULIM, fapt care denotă atașamentul sincer al ULIM față de francofonie, cultură și limba ranceză, pe care noi o venerăm.

Limba franceză este o limbă a libertății, o limbă a valorilor pentru care poporul francez a luptat de-a lungul istoriei sale. Limba franceză este mijlocul de promovare a unei culturi universale – cultura franceză. Limba franceză, vorbită de mai mult de 200 milioane locuitori ai planetei, este un mecanism puternic pentru progresul inovațiilor științifice în beneficiul economiilor diferitor țări”, a declarat Ana Guțu în cadrul ceremoniei.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub