Alți doi judecători de la Curtea de Apel refuză să examineze dosarul lui Ilan Șor: Au în gestiune dosarul Platon

Alți doi judecători de la Curtea de Apel refuză să examineze dosarul lui Ilan Șor și au depus cereri de autorecuzare, informează Ziarul de Gardă. Inițial, magistrații Xenofon Ulianovschi și Silvia Vrabii au fost cei care au refuzat să examineze dosarul Șor.

Alți doi judecători de la Curtea de Apel refuză să examineze dosarul lui Ilan Șor: Au în gestiune dosarul Platon
(Foto: UNIMEDIA)

Igor Mânăscurtă și Oxana Robu refuză și ei să examineze dosarul Șor, motivând prin faptul că au în gestiune dosarul de escrocherie şi spălare de bani în privința lui Veaceslav Platon în care Ilan Șor are statut de martor al acuzării.

Astfel, a fost format un al treilea complet de judecată pentru examinarea dosarului de escrocherie și spălare de bani pe numele lui Ilan Șor, format din magistrații Stelian Teleucă, Alexandru Spoială și Svetlana Balmuș, scrie Ziarul de Gardă.

Pub

Svetlana Balmuș este magistrata care, alături de judecătorii Xenofon Ulianovschi și Ion Secrieru, a menținut hotărârea primei instanțe prin care avocatul Valerian Mânzat a fost condamnat la nouă ani de închisoare într-un dosar penal de escrocherie în domeniul asigurărilor.

Dosarul lui Ilan Șor a ajuns pe masa instanței de apel Chișinău pe 15 ianuarie 2018, după șase luni de blocaj în Judecătoria Chișinău.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub