Alexandru Tănase, reacționează în urma apariției unei discuții telefonice cu Veaceslav Platon: „Nu i-am dat mare importanță și partea ce mă privește, nu scoate în evidență nimic interesant”

Actualul ministru al Justiției, Alexandru Tănase a reacționat în urma apariției unei discuții dintre acesta și omul de afaceri Veaceslav Platon. În cadrul dialogului subiectul principal a fost jaful bancar din Moldova. Fostul președinte CC punctează că nu poate fi sigur asupra autenticității acestei înregistrări, deoarece „discuția a avut loc cu mai mulți ani în urmă și nu i-am dat mare importanță și partea ce mă privește, nu scoate în evidență nimic interesant”.

Alexandru Tănase, reacționează în urma apariției unei discuții telefonice cu Veaceslav Platon: „Nu i-am dat mare importanță și partea ce mă privește, nu scoate în evidență nimic interesant”
(Foto: UNIMEDIA)

„Într-adevăr îl cunosc pe V. Platon încă din perioada când eram deputați în Parlamentul Republicii Moldova și s-a întâmplat să port și discuții telefonice cu el. Cei care mă cunosc, știu bine că eu răspund la apelurile telefonice ale cunoscuților, oricine ar fi aceștia. Dl Platon este unul din ei. Nu pot fi sigur asupra autenticității acestei înregistrări deoarece discuția a avut loc cu mai mulți ani în urmă și nu i-am dat mare importanță. În realitate, conținutul discuției, în partea ce mă privește, nu scoate în evidență nimic interesant, de cât însăși faptul existenței discuției în sine.

În situația dată, un alt aspect mi se pare mai important. Cu toții trăim într-o țară unde nimeni nu este sigur de viața sa privata, libertatea individuală si alte drepturi inerente unei societăți democratice. De altfel, acesta a fost principalul argument pentru care am renunțat la viața liniștită pe care mi-o asigura practica de avocat și am acceptat poziția de ministru al Justiției: consider că această țară are nevoie de reforme profunde, astfel încât oamenii să trăiască fără frică, ca nimănui să nu-i fie teamă ca va fi arestat pe nedrept, interceptat ilegal, lipsit de proprietăți ilegal, torturat etc. Aceasta este esența proiectelor asupra cărora lucrează actualmente Ministerul de Justiție - proiecte care afectează multe interese pe zona justiției. Pentru prima dată în ultimii ani, MJ a reușit să construiască un parteneriat cu societatea civilă și cu presa. Chiar daca acest parteneriat este unul firav, oricum este un pas înainte. Am fost surprins să constat cât de multă lume privește cu ochi răi aceste acțiuni... Prin urmare, încercând să răspund la întrebarea: cine va beneficia de o campanie de denigrare a subsemnatului, ajung la concluzia rațională că anume în această zonă urmează a fi căutată explicația, de ce aceste discuții au fost sifonate public acum.

Pub

Chiar dacă interesul consumatorului de știri este de a trage cu coada ochiului prin "gaura cheii", am considerat mereu că publicarea unor interceptări ilegale este la fel de imorala ca și interceptarea propriu zisă”, a declarat Alexandru Tănase.

Amintim că postul de televiziune Jurnal TV a publicat o înregistrare  unde cei doi discută despre furtul miliardului. 

 

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub