Citește toate știrile la acest subiect

Al cui e meritul pentru liberalizarea regimului de vize cu UE? Ce a răspuns liderul PD

Marian Lupu sugerează că unii politicieni au exagerat atunci când și-au atribuit merite pentru liberalizarea regimului de vize cu Uniunea Europeană. Potrivit lui, aceasta realizare este meritul actualei guvernări, nu doar a unui singur partid, relevă UNIMEDIA.

„Problemă a fost însă că puțin s-a exagerat la nivelul discursurilor și asumării politice a acestui rezultat și cineva chiar îmi spunea că e o mare realizare că moldovenii circulă liber în Europa, dar că noi, politicienii prea facem concurs să arătăm cine a făcut mai mult pentru asta. Nu știu dacă are dreptate, poate s-a exagerat pe alocuri, dar e important că lumea să știe că este o realizare a actualei guvernări”, subliniază liderul PDM în cadrul unui interviu.

Al cui e meritul pentru liberalizarea regimului de vize cu UE? Ce a răspuns liderul PD
Marian Lupu, președinte PDM (Foto: UNIMEDIA/Igor Vrabie)

Acesta declară că este și meritul cetățenilor. „La fel de important este că noi să recunoaștem că asta nu s-ar fi întâmplat fără sprijinul cetățenilor, cei care ne-au mandatat să realizăm aceste obiective. Fără populism spun asta, oamenii ne-au mandatat să facem anumite lucruri, noi le-am făcut, iar azi avem rezultatele. La multe alte capitole încă nu avem rezultatele pentru care am fost mandatați, dar muncim mai departe și o să le avem. Nu trebuie însă acum să cădem într-o exagerare a meritelor unora sau a altora, oamenii singuri vor simți beneficiile de a circulă liber în Europa”, adăugă Marian Lupu.

În opinia sa, pasul următor este explicarea beneficiilor acestei importante decizii. „Oamenii s-au bucurat și va spun asta din discuțiile pe care le-am avut chiar recent în vizitele mele în teritoriu. Sunt sigur că până și cei din PCRM s-au bucurat și vor folosi din plin această oportunitate de a călători liber în Europa, chiar dacă public neagă. (...) Acum important e să le explicăm și celor care poate nu au posibilitatea de a circulă în străinătate, că și ei au beneficii de pe urmă acestei realizării a țării noastre și să le spunem care sunt acestea, pentru că altfel ne vom trezi că merg comuniștii la ei și le spun iar proștii și minciuni. Iată asta trebuie să facem noi și eu asta fac în întâlnirile pe care le am în teritoriu”, a mai spus democratul.

Pub

UNIMEDIA precizează că din 28 aprilie, moldovenii pot călători fără vize în spațiul european pentru o perioadă de scurtă ședere (90 de zile pe parcursul a 6 luni) în țările din spațiul european.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub